avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu CIM- f.urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu CIM- f.urgent

am preluat dep.res.umane la o societate si am constatat ca in state este trecuta o persoana care este in suspendare crestere al 2-lea copil din 2006. Problema este ca, in dosarul ei de personal nu exista nici prima decizie de suspendare ptr primul copil, si nici a doua, nu este trecut nimic in carnetul de munca. Cum fac sa ii inchid CIM si cum fac cu inscrierile in carnetul de munca.
A doua problema: am 3 salariati care, nu figureaza in state, dar au referat ptr absente nemotivate din 2005. Cum procedez?
MUTUMESC
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 09:56, 28 Septembrie 2009
Situatia prezentata nu este foarte clara pentru a va ajuta cu un raspuns adecvat.
In 2006 i s-a suspendat CIM-ul pentru nasterea primului copil...si ulterior a mai dat nastere altuia?
In legatura cu cei 3 salariati..mai sunt inca angati in firma?
Ptr prima salariata in 2005 naste primul copil. Nu exista decizie de suspendare. In 2006 naste al 2-lea copil. Nici aici nu exista decizie. Nu este trecut nimik in carnet. Ea figureaza inca in state in suspendare .
Ptr.ceilalti 3 salariati, au referate ptr absente nemotivate din 2005. Exista convocari trimise dar se pare ca nu s-au prezentat. Nu exista decizii de incetare, si NU figureaza in state.
1. Pentru cei 3 salariati care au fost convocati la un moment dat in vederea cercetarii disciplinare pentru absente nemotivate, se poate face proces verbal cum ca nu s-au prezentat la data convocata si decizie de incetare cu data desfacerii contractului de atunci, din 2005 (pentru fiecare dintre ei), ca sa nu fiti nevoit sa faceti state rectificative.
2. Si pentru prima salariata la fel, trebuie sa faceti acte retroactiv (cu data intocmirii de acum) si, cu putina intelegere din partea ITM-ului, avand in vedere ca doriti sa reglementati o situatie, se vor inregistra:
- cerere din partea salariatei de suspendare a contractului de munca dupa fiecare nastere
- decizie de suspendare la prima nastere si decizie de prelungire a suspendarii CIM la cea de-a doua nastere.
Succes!
Sper sa gasiti intelegere din partea ITM-ului, mergeti la ei si discutati problema. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
A 2 a suspendare crestere copil corina.trandafir corina.trandafir angajata x are 2 suspendari ptr crestere copil prima cu data de 01.11.2006 -primul copil a 2 a cu data de 29.07.2008-al 2 lea copil cand va inceta cea de-a ... (vezi toată discuția)
Completare revisal Zita P. Zita P. Am o incetare de contract conf art,61 lit.1. Angajatul lipseste nemotivat incepand cu data de 05.06.2010. Dupa intocmirea actelor de cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)