avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... A 2 A SUSPENDARE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

A 2 A SUSPENDARE CRESTERE COPIL

angajata x are 2 suspendari ptr crestere copil
prima cu data de 01.11.2006 -primul copil
a 2 a cu data de 29.07.2008-al 2 lea copil
cand va inceta cea de-a doua suspendare?avand in vedere ca data nasterii celui de-a l doilea copil este 04.07.2008?
incetarea suspendarii o va face angajatorul sau avem nevoie de cererea dansei?

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:06, 7 Ianuarie 2010
Suspendarea va inceta cand copilul va implini 2 ani sau 3 ani in cazul copilului cu handicap sau, inainte de termen, la cerera salariatei. Daca suspendarea inceteaza la termenul legal, salariata se va prezenta la lucru fara alte formalitati, angajatorul consemnand in cartea de munca "reluat activitatea". Daca suspendarea inceteaza inainte de termenul legal salariata va trebui sa depuna o cerere in acest sens.
Buna ziua,

daca incetarii suspendarii va fi 05.07.2010.Trebuie facuta o decizie de incetare a suspendarii de catre angajator si o cerere de reincepere a activitatii sau de lichidare ( depinde de caz), facuta de catre angajata.
Angajata respectiva va face o cerere de reincepere a activitatii, care va trebui aprobata de conducerea societatii. Apoi faceti decizie de incetare a suspendarii si ii scrieti in carnetul de munca incetarea suspendarii.
Consider ca, la implinirea varstei de 2 ani pentru copil, suspendarea va inceta de drept, nefiind necesara o cerere a salariatei pentru asta - avem prevedere legala.

Daca am admite ca, pentru a inceta suspendarea, estte nevoie de o cerere a salariatei, iar aceasta nu face cererea respectiva niciodata, ce facem cu ea? O pastram in suspendare contract in vecii vecilor?
In momentul in care faceti decizia de incetare a suspendarii, cei de la ITM cer si o copie dupa cererea salariatei de reincepere a activitatii.

Alte discuții în legătură

Cerere reincepere activitate- scop? Doina Elena Doina Elena Cererea de reincepere a activitatii dupa 2 ani de cci, se face cu 20 zile inainte sau cu cate zile si unde este prevazut acest lucru? (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa crestere copil ioasaf ioasaf va rog sa-mi raspundeti si mie In perioada cat o angajata a fost in concediu pentru crestere copil a fost angajat altcineva pe post. Apoi acel post a fost ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)