avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala, importanta martorilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala, importanta martorilor

Locuiesc la bloc . A venit un vecin de la alt etaj , impreuna cu sotia , a lovit in usa (mi-a lasat urme), i-am deschis si m-a luat la injuraturi si amenintari , inclusiv cu moartea . Eu nu am zis nimic si la un moment dat , eu fiind in interiorul apartamentului , m-a lovit cu piciorul , moment in care am reactionat si l-am lovit si eu cu un baston telescopic pe care il aveam aproape . Nu l-am lovit tare( nu cred ca are urme)si am inchis usa.Eu nu am martori si nimeni de pa scara blocului ne se baga de frica.Ptr. el mai era unul care asculta dar nu intervenea , cu un etaj mai jos(pe care il consider instigator). Vreau sa depun plangere penala. Cum procedez? (nu am martori)...A venit la usa zicand ca am dat muzica tare(pot demonstra ca nu este adevarat)..Era intr-o sambata la ora 19.45
Cel mai recent răspuns: cosorila , utilizator 12:09, 28 Septembrie 2017
In urma apelului meu la 112 a venit un politist si a intocmit un proces verbal cu felul in care s-au intamplat evenimentele , dupa spusele mele , pe care l-am semnat adaugand "cu rezerve".
1. ce se intampla in continuare , ce va face politia ?
2. daca vreau sa schimb ceva din acel proces-verbal pot ? sub ce sanctiune ?
3.am mentionat acolo ca vreau sa depun plangere penala ....are vreun efect ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneti plangere in termen de 3 luni de zile daca doriti tragerea la raspundere penala a faptuitorului.
Acolo detaliati toata situatia de fapt si indicati martorii.
Daca el imi face plangere penala si are ca martori sotia sa si vecinul , si fac si eu acelasi lucru , indicand aceeasi martori si ei refuza sa depuna marturie(ea sotie , vecinul a avut si mai are o stare conflictuala cu mine -legea 135 cred ) ........ atunci marturiile lor date impotriva mea mai sunt valabile ? Nu se anuleaza(daca da , ce lege/art. ?)
acest răspuns util
Situația de fapt este doar una, martorii nu pot să vină cu 2 variante in functie de dosarul in care sunt citati.
Oricum, chiar dacă se fac inițial 2 dosare, ulterior se reunesc.
acest răspuns util
dar intrebarile pe care le voi pune eu ii vor face sa se auto incrimineze si voi pute extinde plangerea asupra lor ptr organizare de grup infractional.. deci cred ca vor refuza sa depuna marturie.....(stiu ca este legal si deci au dreptul)........ ce relevanta ar mai avea ei ca martori , sau marturia lor in favoare vecinului recalcitrant ?

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica fara urme me-me me-me Am fost agresata verbal si fizic de o vecina pe motiv ca,cainele meu lasa urme de labute pe casa scari,am chemat echipajul de politie...concluzia:sa evit ... (vezi toată discuția)
Chiar pot sa am dosar penal,pentru ca o vecina insista pe la politie ca eu o jignesc? cristian_ro cristian_ro Buna ziua,am si eu o mare nelamurire,am primit citatie,sa ma prezint ca martor,intr-un dosar penal,deschis pe o plangere penala,de vecina mea,care imi face ... (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)