avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz urgent:costuri enorme pentru contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz urgent:costuri enorme pentru contract vanz-cumparare??

Daca bunicii imi vor face mie, nepotul lor, un act de vanzare-cumparare pentru proprietatea pe care locuim acum(casa in stare buna si teren 8000mp), pretul declarat in acte poate fi oricat de mic?Daca dam o valoare reala trebuie initial o expertiza a unui evaluator?Va costa si aceasta.Iar cu o valoare mare a proprietatii, impozitul la vanzare-cumparare va fi si el foarte mare?Care ar fi tarifele estimative ale notarilor publici? Sunt ele influentate de valoare bunului imobil vandut, proprietatea? Bunicul meu este proprietarul, are 77 ani, pentru a nu fi atacat in instanta mai tarziu contractul de v-c, trebuie o adeverinta medicala cum ca este in deplinatatea facultatilor mentale? De unde se procura o asemenea adeverinta daca este necesara? Nu a avut niciodata vreun diagnostic legat de probleme mentale.Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:53, 28 Septembrie 2009
Puteti declara un pret rezonabil , care sa nu fie vadit disporportionat fata de pretul actual al pietei pentru un astfel de imobil. Asta pentru a evita plata unor impozite care sunt oricum excesive, respectiv 3 % plateste vanzatorul, iar cumparatorul deasemenea plateste taxe .Nu este obligatorie prezentarea unei adevertinte medicale, insa, preventiv, ati putea solicita medicului de familie o astfel de adeverinta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parinti si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare taxa notariala+impozita 14000 euro vs testament atacabil razvan.nan razvan.nan buna ziua. ma aflu in urmatoare situatie: bunica mea din partea mamei intentioneaza sa mi lase drept mostenire un teren si o casa. din ceea ce am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Adrian alexandru Adrian alexandru Salut as avea si eu o nelamurire.Eu traiesc cu bunica mea si ea ar vrea sa faca un contract de intretinere sa imi lase totul mie cand ea va deceda dar eu mai ... (vezi toată discuția)