avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA fără angajați înregistrat în Revisal?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA fără angajați înregistrat în Revisal?

Bună ziua,
Îmi cer scuze anticipat dacă s-a mai discutat problema. Am căutat în forum și, deși am găsit câteva răspunsuri pe tema aceasta, niciunul nu acoperă toate nelămuririle mele. Așadar:

Am un PFA (CAEN 7430), fără angajați. Pe acest PFA lucrez doar eu în baza unor contracte cu câțiva beneficiari. Zilele trecute am încercat să fac un împrumut de tip CAR, iar acolo mi s-a spus că îmi trebuie ”o copie din Revisal și fișa fiscală de la ANAF”.

- Din câte știu (posibil să mă înșel) în Revisal sunt înregistrați doar salariații. Eu, în calitatea mea de PFA, pot fi înregistrată acolo?
- Mi s-a mai spus că mă pot angaja pe PFA-ul meu. Ceea ce, iar, mi se pare foarte ciudat. Deși nu imposibil, probabil, cu toate hățișurile legislației actuale. Dacă există această posibilitate, ce cheltuieli fiscale ar presupune, în plus față de impozit, CASS și CAS? (16%, 5,5% și, în cazul meu, 10,5%?)

Mulțumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:26, 14 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca nu aveti salariati nu aveti cum sa va inregistrati in REVISAL.

2. O PFA nu se poate angaja pe sine insusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe - plata colaboratori korneker korneker Buna tuturor! As dori sa infiintez o Intreprindere individuala insa as avea nevoie si de cativa colaboratori, nu angajati. As dori sa stiu ce impozite o sa ... (vezi toată discuția)
Contributii colaboratori bibiutza bibiutza buna ziua eu nu reusesc sa ma lamuresc cum sta treaba cu contributiile care trebuiesc retinute celor angajati cu conventie civila...codul civil si cel fiscal ... (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)