avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj si vanzare catre fosta sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj si vanzare catre fosta sotie

Buna ziua , in urma cu 5 ani am divortat fara ca sa facem partajul pentru apartamentul cu doua camere pe care-l detinem impreuna . Intre timp m-am casatorit cu o alta femeie , acum fosta mea sotie vrea sa facem partajul la notariat dupa care sa-mi cumpere partea in doua rate . Întrebarea ar fi pot sa-i vand partea mea fostei sotii fara a face partajul ? Care ar fi costurile , timbre , taxe etc . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: noagy , utilizator 08:05, 15 Iulie 2017
Nu puteți fără sa faceți în prealabil partajul. Dar dacă partajul se realizează pe cale amiabila taxele notariale nu sunt foarte mari.
acum fosta mea sotie vrea sa facem partajul la notariat dupa care sa-mi cumpere partea in doua rate . Întrebarea ar fi pot sa-i vand partea mea fostei sotii fara a face partajul ?

Ati înțeles gresit, faceți partajul și sulta ce v-o datorează v-o da în 2 rate, nu faceți partajul și ii vindeți..e un nonsens.
Mergeți la notar sa întrebați cat e onorariul pt un partaj la valoarea ap, o sa fie în jur de 2%, cam asa vine.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si vanzare catre fosta sotie noagy noagy Buna ziua , in urma cu 5 ani am divortat fara ca sa facem partajul pentru apartamentul cu doua camere pe care-l detinem impreuna . Intre timp m-am casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament la notar profesoara10 profesoara10 Buna ziua, Am divortat la starea civila in mai 2012, dar nu am facut partajul. Acum fostul sot vrea sa vindem apartamentul comun, el sa-si cumpere un altul ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)