avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament la notar

Buna ziua,
Am divortat la starea civila in mai 2012, dar nu am facut partajul.
Acum fostul sot vrea sa vindem apartamentul comun, el sa-si cumpere un altul din banii obtinuti prin vanzare si partajul amiabil sa-l facem la notar, in septembrie, cand va avea bani sa-mi dea partea mea!!!
Eu consider ca nu este legal asa ceva...se poate face un act la notar care sa stipuleze ca voi primi 1/2 din suma obtinuta la vanzare, sau este vorba de o mare pacaleala?
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2021
profesoara10, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:31, 28 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai daca vindeti acum ap va luati banii acum, nu in septembrie.
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti vinde apartamentul impreuna, fara un partaj prealabil si sa conveniti cu cel care va cumpara, sa va achite pretul separat, in parti egale.
Sau puteti incheia un partaj, prin care fostul sot sa preia integral apartamentul, iar dvs sa primiti o sulta, urmand a se specifica in actul de partaj, modalitatea si termenul pana la care suma va va fi achitata.
Se va nota sarcina la Cartea Funciara si pana nu va primiti sulta, fostul sot nu va putea vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Ilegal sau nu? ameliamutu ameliamutu Am divortat si urmeaza partajul. Sotul meu a scos pe internet apartamentul la vanzare fara acordul meu. Stiu ca nu il poate vinde fara acordul meu darn u ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar bunuri imobile sadcorason sadcorason Buna ziua!Sora mea se afla in situatia urmatoare.Sora mea si sotul acesteia au vandut un apartament cu 4 camere si au cumparat 2 apartamente cu 2 camere,unul ... (vezi toată discuția)