nu stiu cum sa procedez in acest caz.Va rog sa ma ajutati.
lucrez la aceasta firma de 8 ani;am inceput ca muncitor necalificat dar in timp am mai avansat putin-gestionar.nu am avut niciodata probleme in gestiune iar inventarele au iesit bine,fara lipsuri.
in acte sint gestionar de 1 an de zile,dar in realitate o am de 5 ani.
anul trecut firma si-a inoit lotul de masini si am reusit sa-mi cumpar din acest lot o masina;chiar inainte de sarbatorile de iarna.cit timp a durat radierea masinii si trecerea ei pe numele meu am cerut directorului general permisiunea de a lua o masina a firmei pina imi rezolv aceste probleme.a fost de acord.am iceput sa ma folosesc de masina firmei cu 3 zile inainte de a intra in concediu de iarna.am tinut masina 6 zile.am dus-o la fima imediat ce am luat talonul de la politie pentru masina noua.acum directorul general imi reproseaza ca am tinut masina mai mult decit i-am spus eu (am martori cind am luat masina si cind am dus-o) si ca penalizare pentru acest lucru mi-a spus ca-mi retine salariul pe luna ianuarie (salariul il primim in doua transe-15 si 30 virat pe card).mi-au fost virati banii de pe 15 dar el mi-a spus sa-i scot si sa-i dau lui.cind am protestat mi-a spus ca asa ma pedepseste el, ca "m-am smecherit" si ca penalizarea asta o merit.
va rog sa-mi spuneti daca ma poate forta sa-i dau banii (stiu ca legal nu este) si ce solutii exista legal.nu vreau ca din acest lucru sa-mi caute nod in papura si sa ma dea afara.
va multumesc
eu vad lucrurile astfel: desigur ca nu poate fi vorba de legalitate aici. Este vorba insa de cutuma mainii care o spala pe cealalta. Cu alte cuvinte seful vede in imprumutarea masinii un serviciu pe care vi l-a facut. Asta pe langa faptul ca v-a "permis" achizitionarea unei masini din parcul auto. El astepta oricum o multumire pentru cumpararea masinii si, coroborat cu faptul ca v-a mai si imprumutat o alta masina si cu pasivitatea dvs. in a-i "multumi" l-a facut sa va spuna lucrurile mai pe sleau..... . Ideea lui e ca din pozitia in care se afla trebuie sa "mulga" tot. Ramane la latitudinea dvs. daca acceptati sau nu cererea acestuia,care inca o data precizez ca legala nu este. Trebuie insa sa cantariti toate variantele de reactie si sa o alegeti pe cea mai putin daunatoare pentru ca profitabila nu e nici una.