avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot restrictiona o relatie a persoanei adulte?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot restrictiona o relatie a persoanei adulte?

1) Doresc sa restrictionez relatia dintre tatal meu si o femeie cu care a trait niste ani, nefiind casatoriti, deoarece ea il invrajbeste impotriva mea, motivul ei fiind de a anula contractul de v-c dintre mine si tatal meu si a-l determina pe acesta sa ii dea partea lui din apartament.

Mentionez ca tata este afectat de un AVC, si nu mai gandeste corect.

Cum pot face asta in mod legal?

2) Alta intrebare: daca eu nu imi fac tutela asupra lui si plec de acasa, poate sa isi faca ea, in lipsa mea? Si daca da, atunci are vreun drept asupra apartamentului unde eu sunt deocamdata proprietar?

3) Alta intrebare: pot sa pun apartamentul sub ipoteca fara semnatura tatalui care este uzufructuar? Ma gandeam la un subterfugiu pentru a incerca sa salvez apartamentul.

Multumesc.
Doamna, reveniti-va si concentrati-va pe a va trai viata, ati ramas blocata pe acea femeie!
Continuati sa tot deschideti subiecte noi pe aceeasi tema, aceleasi intrebari..
Nu va ia doamna, nimeni apartamenul !!! Vi s-a tot spus , dar dvs tot intrebati intr-una. Lasati-o naiba pe femeia aia sa faca ce o vrea sa faca, ca nu va ia nimic din ce e al dvs.
Nu puteti interzice persoanei adulte cu cine sa se vada si cu cine nu.
Tatal are drept de uzufruct si poate sta acolo cu cine doreste.
Daca vreti sa il scoate pa tata incapabil, puneti-l sub interdictie si fiti tutorele lui. Nu va afecteaza cu nimic, vi s-a mai zis si asta.
Unde vreti sa plecati de acasa, vreti sa va mutati de acolo ?
Da , concubina ii poate fi tutore.. ca de, nu are unul, ca fata lui s-a ferit de asta, de ce sa ii fie ea tutore.. daca ii ia concubina casa ?? #-o
3) de cine sa il salvati, doamna ??
Ce incelegeti prin a-l ipoteca, chiar vreti sa ramaneti fara casa ?
Puteti sa si vindeti fara acordul tatalui, daca gasiti cumparator pt ce aveti, nuda proprietate.

gi-jane, nu stiu de ce mi se spune ca deschid subiecte pe aceeasi tema, cand de fiecare data vin cu intrebari noi.

nu ma repet, dar trebuie sa fac un scurt istoric

1. aceasta femeie l-a tinut pe tata incuiat in casa, cu hemoragie in cap, nelasandu-ma sa il duc la doctor.

2. i-a furat banii de pe card in ziua spitalizarii.

3. m-a reclamat peste tot, la politie, la asistenta sociala, pentru ca sa apara ca eu sunt vinovata, nu ea.

4. Mi-a intins tot felul de momeli ca sa ma bage in puscarie, initial de frica a ceea ce a facut, ulterior din lacomia de a mai fura un apartament, pentru ca daca eu sunt in puscarie, ea ii sufla apartamentul lui tata.

5. tot ce face este sa rasoleasca legile ca sa vada cum sa le bypass-eze. a fura case este un hobby pentru ea.

6. timp de 16 ani l-a muls de bani pe tatal meu, diferenta de varsta dintre ei fiind enorma.

7. Are antecedente cu furtul de apartamente prin escrocherie sentimentala. Si-a schimbat numele de familie si s-a infiat pe numele unui batran pentru a-i mosteni apartamentul.

8. Daca nu pentru apartament, atunci de ce insista atat la un batran care abia mai poate vorbi si care nici nu ii mai poate spune numele? Nu este clar ca are un interes??? Daca il iubea atat de mult pe tata, ma lasa sa il duc la doctor si nu suna sa il bage in azil cand acesta era in stare grava, fara un diagnostic pus.. #-o

9. Poate ca nici dvs. nu ati intalnit in toata cariera o asemenea persoana, dar exista.

10. Intrebare: Se poate sa cer un consult psihiatric pentru ea? Pare cleptomana.

11. Subterfugiul era sa imi cumpar o garsoniera modesta cu bani imprumutati de la banca si sa pun apartamentul sub ipoteca la banca, timp de 15 ani, gandindu-ma ca banca mi-ar oferi, contra cost, servicii de bodyguard pentru apartament, daca legile nu imi ofera.

12 Nu inteleg de ce tratati cu atata usurinta acest caz.
Chiar in acest forum am gasit cazuri in care parintii si-au acuzat pe nedrept copiii ca i-au dat afara din casa, riscand sa piarda dreptul de nud proprietar.

www.avocatnet.ro/content/for...

13. Ma acuzati degeaba ca nu sunt o fiica buna. Eu l-am dus la doctor, si il ingrijesc ca si cum as avea tutela, dar nu imi place sa semnez acte in acest sens. Daca aceasta femeie nu exista, nici nu se punea problema de semnat vreun act. Chiar nu exista nicio lege care sa o oblige sa il lase in pace? Tutela, poate?

14. Daca tatal dvs.vs. v-ar face atatea probleme, dvs. abia ati astepta sa va luati obligatii legale pentru el?!
E o reactie normala a mea sa imi vina sa plec de aici, atata timp cat am numai scandaluri dupa ce l-am dus la toti doctori si acum ii servesc mancarea pe tava. Sunt si eu destul de bolnava incat sa mai rezist sa imi faca figurile astea chiar tatal meu. Traiesc un cosmar, efectiv! Am in grija un adolescent care si-a gasit "prima iubire" si pe care trebuie sa il inteleg, ca de, e si el "tanar" si nelinistit.
Nu vedeti ca tata e penibil (a fost de dinainte de AVC), ca ea profita din plin de penibilitatea lui, iar eu sunt o victima a conjuncturii, dandu-mi viata efectiv pentru ca sa incerc sa salvez un amarat de apartament si sa am unde sa dorm?

16. Daca imi iau tutela pot sa restrictionez persoana?

15. Va multumesc pentru toate raspunsurile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna toate discutiile , toate intrebarile legate de un subiect, se pun in acelasi topic, asta, ca sa nu reluati povestea de fiecare data.

1;2- tine de trecut, greu de dovedit furtul cat ei se gospodareau impreuna.
3 si?, nimic nu s-a intamplat.
4) in realitate, asta e interpretarea dvs, am vazut topicul deschis pe acest subiect- v-ati facut griji degeaba, nu aveati cum si nici nu se punea problema sa va bage in puscarie.
5; 7) asta e persoana, nu o schimbati dvs.
6) si tata s-a lasat muls
8) ce nu intelegeti dvs si nici nu vreti e ca e apartamentul dvs si nu al tatalui, asa ca femeia nu are ce ii lua.
10 ) nu
11) nici nu e posibil si nici nu aveti de ce face asta, inca o data e casa dvs. Nu e posibil pt ca banca nu ar accepta o ipoteca cat tatal are drept de uzufruct.
12) nu ai cum sa pierzi calitatea de nud proprieatar.

[ link extern ]

13) nimeni vreodata pe forum nu v-a acuzat, nu a insinuat macar ca nu ati fi o fiica buna

Punandu-l sub interdictie, el nu mai poate semna acte, nu mai poate cere evacuarea dvs din casa de ex, , ii administrati bunurile, l-ati putea interna la azil- camin, daca ar fi nevoie, daca nu se mai poate ingriji

Art. 174
Obligaţiile tutorelui
(1) Tutorele este dator să îngrijească de cel pus sub interdicţie judecătorească, spre a-i grăbi vindecarea şi a-i îmbunătăţi condiţiile de viaţă. În acest scop, se vor întrebuinţa veniturile şi, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdicţie judecătorească.
(2) Instanţa de tutelă, luând avizul consiliului de familie şi consultând un medic de specialitate, va hotărî, ţinând seama de împrejurări, dacă cel pus sub interdicţie judecătorească va fi îngrijit la locuinţa lui sau într-o instituţie sanitară.

in toate subiectele nu imi aduc aminte sa fi zis ce vrea tatal si care e starea lui de sanatate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
E bun acest raspuns si inca o data multumiri.

Eu in acest moment cautam o banca care sa imi accepte impoteca cu tata in casa, dar e greu de gasit, stiu.

Poate imi explicati va rog cum nu pot sa pierd titul de nud proprietar daca actul de uzufruct intra sub rezolutiune si daca tata nu poate instraina partea lui din casa atata timp cat este uzufructuar.

Eu am inteles ca daca cineva "dovedeste" ca nu ti-ai respectat clauzele contractuale, in cazul meu, de a-i da tatalui meu acces la apartament, dreptul de uzufruct se stinge, iar cel care poate sa imi faca aceste probleme este chiar el, instigat de concubina.
Aici e ceva subred si nu stiu cum sa ma feresc de aceasta cursa mincionoasa, mai ales ca vad ca ea insista foarte tare sa il ia la ea, ea nu sta cu noi si nici nu a stat vreodata aici.
Insistenta ei pentru a face acest lucru este cel putin stranie si ma bate cu gandul ca apartamentul meu e vizat.

La pct. 3: Nimic nu s-a intamplat, decat ca eu nu mai pot dormi linistita in casa mea, ceea ce nu e ok. Unde-s legile care sa imi apere si mie confortul psihic, mai ales ca temerile mele au o baza reala, in sensul ca ea este o infractoare versata. A demonstrat-o, eu nu mai pot avea niciun fel de incredere in ea, deci ma astept la orice sa cada peste mine ca o bomba oricand.

Am disctutat problema azilului cu el, si refuza categoric, Inteleg ca daca el nu vrea, nu am cum sa-l bag cu forta, chiar daca este declarat fara discernamant.
Tutela fara azil = viata de cosmar, pentru ca doamna imi va aduce ancheta sociala in casa mereu si il va intreba daca ii place aici, el o sa spuna ca nu ii place si de aici nu stiu.

S-a pus la un moment dat problema ca noi 3 (eu, concubina si tata) sa semnam un act notarial prin care ea sa declare ca are dorinta sa il tina la ea, ca eu sunt dispusa sa il las acolo, si sa dea si tata o semnatura ca vrea sa stea la ea, dar dupa aceea ea va veni cu certificat de la IML si mi-l va declara fara discernamant, asa ca un astfel de act facut pe genunchi intr-un birou notarial,cade. Sunteti de acord ca nu ar fi ok ca chiar eu sa semnez ca i-l dau de buna voie? O sa zica: mi l-ai dat pentru ca nu te-a interesat de el, iar partea lui din casa mi-o lasa mie, pentru ca eu l-am ingrijit.

Ma intreb daca un simplu certificat de la IML unde sa se vada adevarul (care o fi el) e suficient intu-un eventual proces? (chiar daca ele expira peste 30-60 zile, daca am macar unul, e mai mult decat nimic, si dupa aceea, in functie de raspunsul celor de la IML trebuie sa vad daca poate fi demarata tutela.

Stiam ca tutela e cel mai puternic instrument in astfel de cazuri, dar am evitat-o, pentru ca eu il stiu mai bine pe tata. daca ii restrictionezi ceva, sparge prin casa, nu te mai intelegi cu el.

Dar fiindca cu vorba buna nu a mers, cred ca e tipul sa ma indrept catre IML.

Va multumesc, weekend placut sa dea Dumnezeu, macar unul!...
Poate imi explicati va rog cum nu pot sa pierd titul de nud proprietar daca actul de uzufruct intra sub rezolutiune si daca tata nu poate instraina partea lui din casa atata timp cat este uzufructuar.

v-am pus o speta in link, ati citit-o ?

Care partea lui din casa ca e uzufructuar ?

S-a pus la un moment dat problema ca noi 3 (eu, concubina si tata) sa semnam un act notarial prin care ea sa declare ca are dorinta sa il tina la ea, ca eu sunt dispusa sa il las acolo, si sa dea si tata o semnatura ca vrea sa stea la ea

Pai de ce s-a pus problema asa ? De ce ati semna o astfel de intelegere ?
Ca sa fie clar.. tatal sta acolo cat va vrea, vrea sa plece sa stea la ea, pleaca cu sau fara acordul dvs.

Daca dvs o sa plecati din casa, o sa vina concubina si nu mai intrati pana n-o muri tatal.

Nu aveti ce sarcini sa respectati, decat sa nu il dati afara pe uzufructuar, nimic nu se va intampla cu contractul.

Daca vreti sa il puneti sub interdictie bine, daca nu iar bine, ca nu sunteti obligata si in mare, va descurcati si fara.

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager atacat: partea mostenita de la parintele decedat ramane a mea, nu? jlvera jlvera Am o problema de aproape 4 luni incoace: ingrijesc un tata cu un AVC hemoragic, care a fost atat de inconstient, incat a umblat cu o femeie cu 30 de ani mai ... (vezi toată discuția)
Radiere uzufruct szep edina szep edina Am cumparat in 2008 un apartament de la niste tineri. In apartament se afla si un batran de 88 de ani care are doar drept de uzufruct viager. Am fost de acord ... (vezi toată discuția)
Evacuarea din domiciliu deliachiuzbaian deliachiuzbaian Locuiesc la adresa de domiciliu pe care o am la apartamentul copilului meu in varsta de 16 ani. Apartamentul a fost cumparat pe numele copilului in procent de ... (vezi toată discuția)