1) Doresc sa restrictionez relatia dintre tatal meu si o femeie cu care a trait niste ani, nefiind casatoriti, deoarece ea il invrajbeste impotriva mea, motivul ei fiind de a anula contractul de v-c dintre mine si tatal meu si a-l determina pe acesta sa ii dea partea lui din apartament.
Mentionez ca tata este afectat de un AVC, si nu mai gandeste corect.
Cum pot face asta in mod legal?
2) Alta intrebare: daca eu nu imi fac tutela asupra lui si plec de acasa, poate sa isi faca ea, in lipsa mea? Si daca da, atunci are vreun drept asupra apartamentului unde eu sunt deocamdata proprietar?
3) Alta intrebare: pot sa pun apartamentul sub ipoteca fara semnatura tatalui care este uzufructuar? Ma gandeam la un subterfugiu pentru a incerca sa salvez apartamentul.
Cum pot sa o acuz pe concubina ca se amesteca in treburile noastre de familie?
Astazi am mers cu tatal meu la doctor cu gandul de a-l lamuri sa faca cerebrolysin, pe care medicul i-l recomandase deja, dar, spre surprinderea mea, tata a scos o fituica pe care i-a aratat-o medicului, cu un medicament, chipurile, echivalent. Acea fituica era scrisa de concubina, iar medicamentul pe care medicul l-a acceptat, este mult sub cerebrolysin.
Doresc sa mi se indice o asociatie de protectie a persoanelor cu handicap impotriva acestor intrusi. Chiar nu exista asa ceva?
Tutela nu imi da dreptul sa il tin inchis in casa pe tata, deci nu are niciun efect asupra intrusilor. Este un mijloc insuficient si ineficient. Altfel de protectie exista?
Mai am o intrebare, va rog mult: dupa cate stiu, cel care isi ia tutela asupra persoanei cu handicap, are dreptul sa ii foloseasca toate bunurile. In aceste bunuri intra si o parte din apartamentul in care el este uzufructuar?
Daca isi ia altcineva decat mine aceasta tutela, iar tata locuieste in casa respectivei persoane, eu imi respect uzufructul prin a-l lasa acolo?
Va rog sa imi raspunda cineva.
Este foarte important, pentru ca concubina l-a luat la ea acasa si nu mai vrea sa mi-l dea, timp de 30 de zile. Nu inteleg ce planuri are. Mentionez ca l-a luat fara cardul de pensie, fara buletin si card de sanatate.
trebuie sa fac un update, sper sa imi raspunda cineva, daca sunteti amabili sa va mai consumati din timpul dvs.
tata nu-si recunoaste propria camera (asta era starea lui de sanatate, inainte de a-l lua amanta la ea). el a avut AVC hemoragic, nu ischemic.
ea, prin vocea lui din telefon, care repeta ca o maimuta ceea ce i se dicteaza, imi cere nu numai cardul lui de pensie, ci si un alt card, pe care tatal meu a avut niste economii, pe care i le-am trecut eu in alta banca, pentru a i le salva pentru zilele grele care vor veni.
1. pot fi amendata ca i-am tinut eu cardurile aprox. o luna? (in acest rastimp nu m-am atins de banii lui)
2. are ceva daca banii pe care i-a avut in acel cont ii dau inapoi pe alt cont? nu stiu codul lui IBAN, deci nu cred ca ii mai pot transfera inapoi pe acelasi cont.
3. amanta ii poate fura partea lui din casa? (revin la desfacerea uzufructului, el nu mai sta la mine de o luna, si ma poate acuza ca l-am dat afara din casa).
4. cum fac sa ii dau cardurile si sa am dovada ca i le-am dat? (notarii nu se baga, si e normal).
5. E bine sa ii dau cardurile sau nu? am vreo responsabilitate ca i-am dat eu cardurile pe mana in conditiile in care el este bolnav?
6. nu ma intereseaza banii lui, dar vreau casa, pe care i-am platit in notariat o suma in euro.
7. vreau macar acea suma inapoi, daca el desface uzufructul. pot sa o recuperez? depinde de conjunctura si de ce o sa ma acuze el ca, chipurile, incalc? sau banii sunt bani semnati ca i-a primit, cu certificat de la IML, si trebuie sa mi-i dea inapoi? 8. daca e sigur ca el trebuie sa imi dea acei bani inapoi, eu sunt multumita.
va rog sa nu imi spuneti de tutela, ca nu vreau sa imi iau. este o cerere tip, care ma inhama la obligatii pe viata, iar sanatatea mea nu este tocmai buna eu am glicemia 120, el are 89, eu am tensiunea 16, el o are 11.
chiar altceva nu exista decat tutela? as da bani dublu, triplu, decat cere un avocat pentru o tutela, numai ca sa imi rezolve problema asta mai elegant, insa avocatii mi-au spus deschis ca ei "in asa ceva nu se baga".
eu ii inteleg pe avocati, au cabinet particular si au dreptul sa-si aleaga cazurile pe care le pot rezolva relativ usor, nu o astfel de belea.
problema este ca, chiar daca imi iau tutela, ea tot il va lua la ea, ca sa ma sicaneze, circul va fi si mai mare, deci nu se rezolva cu tutela.
iar ea mi-l tine la ea in casa, pe banii ei. este foarte straniu, am incercat in toate felurile sa il scot de acolo, dar nu am reusit, iar banii nu pot sa-i dau pe mana unui handicapat care poate sa sustina ca nu i-am dat.
ce sa fac in aceasta situatie? daca ii dau buletinul si cardurile cu martori, e bine?
sunt dispusa sa renunt la toti banii lui, vreau doar casa, pe care am platit-o. dar ma intreb: daca ii predau toate actele, iar el se duce la amanta, nu suna ca si cum l-as fi dat afara din casa?
ma gandesc ca, din moment ce el este dus cu capul, amanta poate sa invoce asta oricand si sa ma acuze de orice.
sincer, m-am saturat, vreau partea mamei mele, plus suma de bani pe care a semnat ca i-a luat de la mine, in momentul in care am incheiat actul de v-c.
e sigur ca obtin aceasta suma de bani inapoi?
exista vreo posibilitate prin care eu sa cer desfacerea actului de v-c cu uzufruct?
doresc desfacerea actului de v-c cu uzufruct si sa primesc inapoi banii pe care i-am dat si pe care a semnat ca i-a primit (scrie pe act).
Radiere uzufruct
szep edina
Am cumparat in 2008 un apartament de la niste tineri. In apartament se afla si un batran de 88 de ani care are doar drept de uzufruct viager. Am fost de acord ... (vezi toată discuția)