Oricare din dvs sunteti liberi sa plecati, nu sunteti arestati la domiciliul. Problema va fi pt dvs daca ati pleca , ca tatal care e uzufructuar- adica ar avea dreptul sa stea singur acolo sau cu cine vrea, ar vrea sa locuiasca cu concubina si nu cu dvs, Daca plecati , iar in lipsa dvs, se muta concubina acolo, cum intrati daca nu va lasa ?
adica eu sunt obligata sa ii las acces la apartament, dar el nu e obligat sa imi lase mie acces?
Incepem sa ne intelegem, da, ii poate deveni tutore. Dar asta nu ii da drepturi prea multe, are drpetul sa il ingrijeasca, sa ii foloseasca pensie pt el si sa il institutionalizeze daca va fi cazul.
Daca il pune sub interdictie, nu are si drept de semnatura in locul lui?
Sfatul meu e sa nu plecati din casa, ci sa il lasati pe tata sa plece daca vrea, ca nu vi se intampla nimic in ce priveste contractul.
Multumesc pentru sfat.
Tatal poate cere evacuarea dvs in instanta instigat de femeie, daca l-ati pune sun interdictie si dvs i-ati fi tutore, nu mai poate face asta.
Nici pe asta n-o stiam. Cum sa ceara evacuarea mea din casa? Pai dupa ce eu am cele 3/8 de la mama, si i-am cumparat si partea lui din casa? Nu va contrazic, doar intreb, pentru ca mi se pare absurd. Eu am dat niste bani pentru a avea doar ceva teoretic "nuda proprietate", iar el are fizica proprietate?
Devenindu-i tutore, nu veti avea mai multe obligatii decat aveti acum in calitate de fiica, dar va va fi mai usor daca hotararti ds in locul tatatlui in ce il priveste. noi tot vorbim de tutela si punere sub interdictie, dar tatal , asa, din ce va dati dvs seama, nu mai are discernamant ? Sau are, dar nu va convin deciziile si faptul ca se tine dupa fusta femeii aleia ?
Tata are un discernamant partial si viciat. Eu i-am spus tot ce s-a intamplat cu concubina (ca l-a tinut cu sange in cap, ca i-a furat banii, iar el in loc sa fuga de ea, se tot apropie mai mult de ea, iar mie imi este frica de ea asa cum imi este frica de orice criminal si hot. Lui nu ii este frica de moarte si considera ca moartea cea mai frumoasa este alaturi de ea. Probabil ca daca ar putea, ar vrea sa ma desfiinteze pe mine, ca sa traiasca numai cu ea si pe mine sa nu ma mai vada.
Este un comportament straniu si ar trebui verificat de niste psihiatri sa vada ce e in capul lui. Orice ii spun eu este = 0, orice ii spune ea este adevar. Omul nu isi foloseste propria judecata, nu mai are ceea ce se cheama "indoiala", deci nu mai poate evalua o situatie in mod corect.
Eu nu am avut nimic impotriva femeii ani de zile, pana cand am vazut jaful pe care l-a facut: i-a confiscat cardurile prin tertipuri sentimentale, pe care i le-a golit cat se putea atat cat sa nu se prinda el, dupa care i-a dat si in cap ca sa mai fure si restul.
Acest personaj (femeia) este foarte dubios, iar el nu vrea sa priceapa odata ca avem de-a face cu o hoata si o criminala profesionista. (se pare ca accidentul vascular nu a fost un accident, ci o trauma), undeva intr-o telecabina.
Este greu de demonstrat ce s-a intamplat, dar daca acum cateva luni tata era suparat ca i s-a facut ce i s-a facut, acum a uitat. Uita foarte repede si rationeaza greu si prost. Trebuie sa ii spun de 10 ori un lucru, pare ca l-a priceput, dupa care o luam de la capat, iar eu nu pot sa concurez, ca fiica ce sunt, cu vrajile pe care i le face o femeie.
In plus, el refuza total azilul, ideea ca cineva ar putea sa il scoata in mod oficial ca nu este intreg la cap. iar daca mi-as lua tutela, pe langa furia lui de a fi declarat fara discernamant, as avea-o pe femeie ca pe un controlor, venindu-mi in casa pentru a verifica daca eu il ingijesc cum se cuvine pe tata. A mai facut-o o data, trimitand aici ancheta sociala, o va mai face pana cand imi va lua tutela.
Intrebarea este daca un certificat simplu de IML nu este bun, pentru ca orice ar semna el impotriva mea, eu sa pot veni cu certificatul intr-un tribunal?
Nu ar strica sa mergeti sa vorbiti cu un avocat, poate va lamureste mai bine decat o putetm face noi pe forum.
Mi-ati spus foarte multe, intentionez sa merg si la un avocat, dar nu prea stiu avocati buni.
Daca sunt aici pe forum si doresc sa ma ajute, ii rog sa imi scrie in privat. Sunt din Bucuresti.
Va multumesc pentru tot si va doresc weekend placut!
P.S. Contractul suna asa:
Subsemnatul x , vand dnei y cota parte de 5/8 din apartamentul z, compus din:3 camere de locuit si dependinte [...]
Noi partile suntem de acord ca dl. x sa aiba un drept de uzufruct pe toata durata vietii, asupra intregului apartament.
Nuda proprietate se transmite catre cumparatoarea y, la data autentificarii prezentului inscris, urmand ca cele doua atribute ale dreptului de proprietate jus utendi (dreptul de a se folosi de lucru) si jus fuendi (dreptul de a culege fructele) sa revina in persoana nudului proprietar la data decesului beneficiarului dreptului de uzufruct viager x.