avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu odihna nefectuat, dupa concediere.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu odihna nefectuat, dupa concediere.

Buna ziua. Voi fi nevoit sa plec de la firma la care sunt angajat de 6 ani, fara a mai putea sta in zilele de preaviz stipulate in contract. Varianta mutuala a "lichidarii la zi" este exclusa, firma avand o politica foarte drastica in aceasta privinta, de ceva vreme. Imi ramane varianta de a fi concediat, dupa 3 zile de absenta nemotivata. Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de plata compensatorie a zilelor de concediu de odihna neefectuate, in numar de 40, dat fiind ca voi fi concediat in conditiile mentionate. Nu se pune problema de datorii/prejudicii, fata de firma, cel mult...prejudicii inventate prin neprezentarea mea 3 zile la munca.Va multumesc mult!
Regret acel "nefectuat" din titlul subiectului.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
NaeV, utilizator
Cel mai recent răspuns: NaeV , utilizator 20:19, 18 Iulie 2017
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat , în cazul încetării contractului individual de muncă, se realizează indiferent de motivul încetării contractului.
Indiferent de modalitatea in care inceteaza activitatea, angajatorul are obligatia de a compensa zilele de concediu de odihna neefectuate. Desfacerea disciplinara a CIM la 3 absente nemotivate este posibila numai daca aceasta sanctiune este prevazuta in Regulamentul Intern, sau in CCM aplicabil, dar numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare.
Va multumesc mult, pana la urma s-a rezolvat, nesperat, pe cale amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ilegala? OnofrasRoxana OnofrasRoxana Sunt angajata a unei firme de aprox 3 ani..de pe 20 am fost bagata in preaviz (asa zic ei) fara sa mai fiu lasata sa muncesc pe motiv ca nu vreau sa sustin ... (vezi toată discuția)
Demisie Deny0724 Deny0724 Buna seara! Am nevoie de o lamurire. Am demisionat de la firma la care lucram inainte cu 7zile de la incetarea contractului. Mi-au dat sa semnez o foaie ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat mary8040 mary8040 Sunt in concediu crestere copil din 1 februarie 2010.Nu am putut efectua concediul de odihna pana la data de 31 august 2010 si ca urmare am facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)