Buna ziua. Voi fi nevoit sa plec de la firma la care sunt angajat de 6 ani, fara a mai putea sta in zilele de preaviz stipulate in contract. Varianta mutuala a "lichidarii la zi" este exclusa, firma avand o politica foarte drastica in aceasta privinta, de ceva vreme. Imi ramane varianta de a fi concediat, dupa 3 zile de absenta nemotivata. Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de plata compensatorie a zilelor de concediu de odihna neefectuate, in numar de 40, dat fiind ca voi fi concediat in conditiile mentionate. Nu se pune problema de datorii/prejudicii, fata de firma, cel mult...prejudicii inventate prin neprezentarea mea 3 zile la munca.Va multumesc mult!
Regret acel "nefectuat" din titlul subiectului.....
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat , în cazul încetării contractului individual de muncă, se realizează indiferent de motivul încetării contractului.
Indiferent de modalitatea in care inceteaza activitatea, angajatorul are obligatia de a compensa zilele de concediu de odihna neefectuate. Desfacerea disciplinara a CIM la 3 absente nemotivate este posibila numai daca aceasta sanctiune este prevazuta in Regulamentul Intern, sau in CCM aplicabil, dar numai dupa efectuarea cercetarii disciplinare.
Demisie
Deny0724
Buna seara!
Am nevoie de o lamurire.
Am demisionat de la firma la care lucram inainte cu 7zile de la incetarea contractului.
Mi-au dat sa semnez o foaie ... (vezi toată discuția)