avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare o parte din imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare o parte din imobil

Buna ziua.
Am o nelamurire,in legatura cu dreptul de vinzare a unei parti ,dintrun imobil si un teren intravilan.Dupa divort,fostul sot sta singur in apartamentul nostru,iar eu cu copii stau la parintii mei.Desi am incercat vinderea apartamentului pe cale amiabila,el nu este de acord in nici intrun fel,a fost doar bani aruncati si ore risipite,neajungand la o intelegere.Pentru deschiderea unui proces,nu am bani.
As putea sa vand partea mea din apartament,si desigur si a terenului care ne apartine,fara sa intru in cheltuieli judecatoresti?
Cel mai recent răspuns: Lumianda , utilizator 14:59, 20 Iulie 2017
daca aveti o cota determinata, da, puteti vinde aceasta cota. Daca e vb de un imobil cumparat in devalmasie in timpul casatoriei , nu puteti vinde decat dupa partaj, dupa ce se stabilesc cotele.
Multumesc pentru rāspuns.Pe contractul de vânzare-cumpārare a apartamentului ,scrie clar cota lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzarea unui bun cumparat cu banii obtinuti din vinzarea unui bun propiu petravram petravram Buna ziua. Am cumparat un bun, in timpul casatoriei, cu banii obtinuti din vinzarea unui teren, bun propiu, cumparat inaintea casatoriei.[b] Intrebare : Pot ... (vezi toată discuția)
Divort Mirela123 Mirela123 Buna seara. As dori sa stiu fiind in divort cu sotul, cu doi copii ( 14ani si 18ani) apartamentul pe care l-am cumparat impreuna in timpul casatoriei si este ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire aledical aledical Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva? stau de 18 ani in casa parintilor mama mea a decedat dupa care s-a facut succesiune pe masina si apartament .18 ani ... (vezi toată discuția)