avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare srl

Buna seara,

Doresc sa preiau un mic srl de la un prieten. Stiu ca daca merg pur si simplu la registrul comertului si fac schimbarea de asociat unic, vine anaf in control de fond pe firma si nu vreau sa am emotii chiar de la inceput.

Care este cea mai ieftina modalitate de preluare a unui srl ? Prin cesiune de parti sociale ? Prin majorare de capital ?

Multumesc pentru sfaturi, anticipat :P
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 11:39, 17 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns. Deci intai cer majorare de capital, iar apoi se face o cesiune partiala de parti sociale, dupa care asociatul original se retrage si raman eu unic asociat ?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma retrag dintr-un srl cu datorii la stat? MarcelaF MarcelaF Sunt asociata cu 95% intr-un SRL, iar fiica 5%. Avem datorii la stat, iar fiica mea doreste sa le plateasca cu intarziere. Eu cat mai repede. Nu ne ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cosminagherase Cosminagherase Buna ziua! Va rog frumos un sfat, in urmatoarea situatie: unicul asociat al unui SRL doreste sa coopteze o alta persoana din afara societatii, prin cesionarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociat unic oarga-gabriela oarga-gabriela buna ziua , va rog sa-mi spuneti care sint pasii , si de ce documente am nevoie pentru a prelua un SRL cu asociat unic ( mai simplu spus schimbarea ... (vezi toată discuția)