avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoana decedata trecuta la intretinere.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoana decedata trecuta la intretinere.

Buna ziua.

Recent am aflat ca a decedat o matusa foarte indepartata(acum 5 luni), iar mostenitoarea(matusa ei) apartamentului este o persoana imobilizata la pat. (Mostenirea inca nu a fost dezbatuta).
M-a trimis zilele acestea sa ma uit pe la apartament si am constatat ca este trecuta o persoana la asociatie (cu toate ca matusa mea a decedat de cateva luni), apartamentul este nelocuit de atunci si s-au acumulat penalizari si o suma destul de mare.
Intrebarea mea este: Pot face o cerere pentru recalcularea sumei cu 0 persoane din momentul decesului? Exista ceva legal in privinta asta?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:47, 22 Iulie 2017
Atat timp cat apartamentul nu este locuit,legal nu ar trebui sa fie introduse persoane la calculul cotelor de intretinere
Solicitati oficial preesedintelui de asociatie sa dispuna refacerea obligatiilor de plata,anexati copie dupa certificatul de deces
Desfasurati demersuri concrete pentru solutionare,astfel incat recuperarea debitului sa nu ajunga sa fie transata in instanta de judecata
Am vorbit acum cu doamna de la asociatie si a zis ca nu se poate face nicio recalculare din trecut ci doar sa depun acum o cerere sa o scoata de la asociatie incepand cu luna viitoare.
Este corect asa ceva?

Avand in vedere decesul proprietarei, persoana/persoanele responsabile trebuia, la vremea respectiva sa notifice as. prop. ca in apartament nu mai locuieste nimeni.
Asociatia, presedintele, administratorul nu pot avea cunostinta de aceasta situatie tragica decat cu totul intamplator, asa ca bine ati facut ca ati anuntat in scris as. prop.

Raspunsul as. prop. nu mi se pare la locul sau. Ca nu se poate - ba se poate, este o operatiune contabila simpla, insa nici dvs. nu puteti sustine ca in 5 luni s-a adunat o suma mare.
Staruiti sa vi se rezolve in mod favorabil situatia creata - si nu din vina asociatiei de proprietari. Trebuie sa retineti acest aspect!
Succes!!
Recalcularea sumei ar presupune ca acele cheltuieli de care sa fiti scutiti ar trebui redistribuite celorlalti proprietari.
Daca aceasta ar fi fost o greseala a administratorului, atunci toate discutiile ulterioare cu ceilalti proprietari si le-ar fi asumat el. Cum greseala nu-i apartine, e normal sa va asumati aceasta greseala si sa platiti.
Calculul corect vi se va face din luna in care ati depus cererea de scoatere de la intretinere pentru viitor.

Suma scutita nu este foarte mare deoarece pentru 5 luni vi s-ar scadea in jur de 100 lei, reprezentand cota la gaze, energie electrica comuna, salubritate. Eventual diferentele la apa, cu conditia ca acestea sa fie calculate pe numar de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar persoane intretinere Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, In martie anul acesta am facut o cerere cum ca nu locuiesc la adresa si am fost trecuta la intretinere cu numar redus de persoane, pana in luna ... (vezi toată discuția)
Persoane trecute in plus la plata intretinerii virgiliustin virgiliustin Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In anul 2007 am plecat din tara cu sotia si am revenit in 2011 in luna septembrie. In anul 2007 am solicitat in ... (vezi toată discuția)
O cunostinta a mostenit un apartament de la tatal sau decedat ... alina_25 alina_25 O cunostiinta mostenit un apartament de la tatal sau decedat a facut succesiunea si in august a depus la sediul asociatiei copie dupa act mostenire si carte ... (vezi toată discuția)