avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA-taxe
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA-taxe

Buna dimineata,
Mama mea a fost victima intr-un accident de circulatie acum un an,avand nevoie de 80 zile de ingrijiri medicale .Acum urmeaza sa primeasca o suma de bani despagubire de la RCA.As dori sa-mi spuneti ce taxe se platesc din aceasta suma(impozit,tva).
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 09:15, 18 Iulie 2017
Sumele incasate drept despagubire in cazul evenimentelor rutiere nu sunt supuse impozitarii.
Ea a facut un contract cu o firma numita CENTRUL EUROPEAN DE DESPAGUBIRI care o reprezinta la negocierile cu firma de asigurari.In contract e prevazut 32%+tva-comisionul firmei
dar ei calculeaza tva la toata suma primita ca despagubire.E corect asa sau tva se aplica doar la suma lor?Va rog sa ma lamuriti.
32% plus tva 19%= adica 38.08% din suma obtinuta ca si despagubire
cu siguranta este stipulat acest lucru in contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe trecerea de pietoni. care e procedura de obținere a daunelor? Trefan24 Trefan24 Buna seara, A-si dori si eu ajutor daca se poate, mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de catre un sofer neatent, soferul neacordand prioritate de ... (vezi toată discuția)
Firma de despăgubiri care m-a reprezentat după un accident a încasat atât comisionul cât și alte cheltuieli, inclusiv cele de judecată, pe care noi le-am suportat. este normal așa ceva? Ciobanu.maria87 Ciobanu.maria87 Buna ziua,in urma unui accident rutier fiind victima am incheiat un contract cu o firma de despaguburi iar acu procesul s-a incheiat iar dansii pe langa ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale, accident de munca clau88 clau88 Salutare, acum 3 luni am suferit un accident rutier ,urmare a caruia sunt si la ora actuala inapt fizic,medical,anume:ma deplasam pe un drum judetean intre ... (vezi toată discuția)