Buna seara,
A-si dori si eu ajutor daca se poate, mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de catre un sofer neatent, soferul neacordand prioritate de trecere mamei mele care era deja pe trecerea de pietoni si acum este internata la spital cu leziuni grave la cap si amnezie.
A-si dori sa stiu care este procedura si ce trebuie sa fac pentru a-l da il judecata pe Domnul respectiv. Vreau sa precizez ca a marturisit ca el a fost vinovatul dar politia zice ca are nevoie de mai multe dovezi. Ce trebuie sa fac in continoare?
Multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns, asi dori sa stou daca se poate, daca este legal ca politia sa zica ca are nevoie de alte dovezi dupa ce domnul a marturisit fapta? Si am inteles ca se poate face plangere orala sau scrisa, care sugerati ca este mai bine?
Pentru o procedura rapida de despagubire, intrati in posesia asigurarii RCA a soferului. Avizati dauna, deschiteti dosar de dauna la societatea respectiva, pepuneti actele solicitate, completati o cerere de despagubire si se asteapta Anexa 2 de la Politie ( din care reiese vinovatia). Intrati in posesia unui certificat medico-legal in 30 zile de la producerea accidentului( daca e posibil) , daca nu e posibil, oricum formuland plangere prealabila in dosarul penal( in max 90 zile de la data accidentului) vi se emite o adresa de la politie cu care mergeti la IML pentru un eliberarea unui Raport de constatare medico-legala. Daca mama dvs. are peste 90 zile ingrijiri medicale/viata pusa in pericol/prejudiciu estetic grav si permanent sau invaliditate/ handicap, se va dispune din oficiu efectuarea unei expertize tehnice auto care are printre obiective stabilirea dinamicii evenimentului rutier.
Apeleaza cu incredere la Centrul european de despagubiri, [ link extern ] / ,
expune le cazul si se vor ocupa ei sa ti obtina in cel mai scurt timp suma maxima.