avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... arestat preventiv in timpul concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

arestat preventiv in timpul concediului de odihna

buna ziua, unul din salariatii unitatii a fost arestat preventiv in timpul concediului de odihna. E valabila suspendarea contractului de munca in aceasta perioada?Cum trebuie sa procedam? Multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 17 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.50 Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
.....
g) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
....

Prin urmare, emiteti o decizie de constatare a suspendarii de drept a c.i.m. ..
Chiar daca arestarea e in timpul concediului de odihna si perioada de arest se incheie tot in timpul concediului? daca o sa fie declarat nevinovat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca .. vorbim despre o suspendare de drept a c.i.m. care opereaza in baza legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestat pentru 29 de zile , cum se procedeaza cu privire la dreptul muncii? dancerhd dancerhd am o intrebare care ma macina de cateva zile: angajatul se afla in arest preventiv pentru 29 de zile , cum se procedeaza in acest caz cu statutul de angajat ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim aijin aijin Buna ziua. Jurista firmei la care m-am angajat face decizie pentru suspendarea CIm in cazul tuturor concediilor medicale. La sfarsitul concediului face decizie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical tina25 tina25 am o persoana in concediu medical, este muncitor intretinere la o gradinita, post unic.pe perioada concediului medical i se suspenda contractul. Prin urmare ... (vezi toată discuția)