avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum afectează concediul medical calculul indemnizatiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum afectează concediul medical calculul indemnizatiei

Buna ziua! Am și eu o întrebare: sunt angajata din 1 septembrie 2016 iar în momentul de fata sunt însărcinată în 18 săptămâni. Dacă dn doctor îmi dă concediu medical pt sarcina cu probleme sau incapacitate temporară de muncă ,având în vedere că nu am inca 12 luni lucrate acest lucru îmi afectează cu ceva indemnizația pentru creșterea copilului?!!! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 17 Iulie 2017
Va afecteaza cuantumul indemnizatiei pentru CCC, intrucat aceasta are o valoare de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Mihaelaanca33 Mihaelaanca33 Buna seara ,am și eu o întrebare: lucrez din septembrie 2016 și în momentul de fata sunt însărcinată în 18 săptămâni...dacă din motive medicale ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația? Sasha1992 Sasha1992 Buna ziua, am si eu o întrebare eu sunt angajata la firma soțului, întrebarea mea este daca nu am nici un medical si lucrez pana in ziua in care nasc are ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului albrodica albrodica Am si eu o intrebare referitor la indemnizatie. Sunt insarcinata in luna a 5 a, data posibila a nasterii va fi in martie 2017. Am lucrat cu contract de munca 5 ... (vezi toată discuția)