avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor AEP functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor AEP functionari publici

se mai acorda sporul AEP la functionarii publici din primarii, dupa noua lege a salarizarii? s-a abrogat sau nu legea care il acorda? multumesc!
Cel mai recent răspuns: crisnov , utilizator 15:53, 8 Noiembrie 2018
imi cer scuze dar nu cititi bine art.26 alin.(6) din legea 208/2015 care spune Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, persoanele autorizate beneficiază de o majorare a salariului de bază avut, corespunzător celor 5 clase de salarizare succesive suplimentare multiplicat cu procentul prevăzut la art. 10 alin. (5) din Legea - cadru nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare., ........................va intreb daca s-a abrogat legea 284/2010..................voi la ce aplicati cele 5 clase de salarizare succesive???? Atata timp cat acest articol nu se modifica nu avem baza legala sa acordam acest spor, pana la schimbarea legislatiei nu avem pe ce acorda acest spor. Cu legea 153/2017 se reincadreaza personalul pe functii si salarizare...vechile incadrari dispar si reincadram dupa legea 153/2017....deci???? nu avem deocamdata baza legala pentru acest spor
Asta ni s-a spus si noua... Multumesc
Nu este adevarat. Si celelalte institutii (AEP)beneficiaza in continuare de acest spor. In acest caz, daca se renunta la spor insemna sa nu-l ia nicio categorie de functionari, ca in definitiv fara cei mici nici cei de la centru nu pot gestiona lucrurile. Daca nu, sa administreze primarul registrul electoral ca e de datoria lui. Functionarii nu au de ce sa primeasca un salariu de mizerie dar sa presteze munci patriotice la nesfarsit.
Buna, mai avem ceva de actualitate la acest subiect? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor registru electoral in sistemul bugetar Axxy007 Axxy007 Conform art. 26, alin. 5 din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor cei desemnati de primar sa opereze in registrul electoral ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii nr.153/2017 cristina muntean cristina muntean Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de ... (vezi toată discuția)
Salariu bugetari februarie simmonac simmonac Bună seara, Care ar trebui să fie salariul unui referent superior, gradația 5, începând cu 01.02.2017, in urmăroarea situație: salariu încadrare 958, ... (vezi toată discuția)