avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program orar nerespectat, plata ore extra.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program orar nerespectat, plata ore extra.

Buna ziua! Lucrez intr-o companie straina, am contract de munca individual pe perioada nedeterminata, cu program de 8 ore in doua schimburi. Problema noastra ar fi ca vrecvent lucram ture de noapte de 12 ore fara a avea liber a doua zi. Adica plec dimineata la h 7 acasa si revin la munca la h15. Orele lucrate asfel, nu ar trebui considerate ore suplimentare, legal fiind ca dupa 12 ore de lucru sa avem 24 libere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudiu_n , utilizator 08:08, 19 Iulie 2017
Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.


De exemplu, luna iulie 2017 are 21 de zile lucratoare = 168 ore lucratoare , numarul de ore lucrate pentru aceasta cifra sunt ore suplimentare.
Ok! Merci de raspuns!
Deci indiferent de situatie, inclusiv tura tura de 12 ore de noapte se considera ore suplimentare? Pentru ca sunt inafara programului stabilit prin contract?

Mutumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la tura - ore suplimentare nicusan nicusan In conditiile organizarii muncii la tura continua, in doua schimburi a cate 12 ore, cu 5 salariati care deservesc tura: • salariatii beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Paznic de noapte si zi adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti care sunt conditiile de numerare a unui angajat- paznic de noapte ?ce drepturi are angajatul ? (vezi toată discuția)
Ore lucrate peste norma de lucru Iuliana1306 Iuliana1306 Buna dimineata! Luna aprilie are 168 ore. Eu lucrez in total 220 de ore. Mentionez ca lucrez in ture, in schimburi de 8 ore, respectiv 12 ore. De luni pana ... (vezi toată discuția)