avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata cuantumului corect a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata cuantumului corect a pensiei alimentare

situatia e in felul urmator: divortul s-a pronuntat in 6 decembrie 2009 cu incredintare in totalitate crestere si educare minor mamei si o plata a pensiei alimentare in cuantum de 25% din venitul minim pe economie. Pana in ziua de astazi, paratul a platit in fiecare luna 150 ron, fapt incorect, avand in vedere ca venitul minim pe economie a crescut an de an. Ce pot face in situatia de fata pentru a recupera drepturile banesti ale minorului?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:55, 18 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sa va adresati instantei pentru restantele din ultimii 3 ani si apoi sa va adresati unui executor judecatoresc.
de ce doar pe ultimii 3 ani?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vorba despre termenul general de prescripție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Iuliana Ecaterina Matache Iuliana Ecaterina Matache Sotul unei prietene care are in intretinere si educare minorul a obtinut urmare a divortului, prin hotarare judecatoreasca o pensie alimentara in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kirilis kirilis Buna ziua,in urma divortului de sotia mea,minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare mie.din anul 2009 fosta mea sotie a lucrat ca model de ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de intretinere! oana_alexandra oana_alexandra Buna ziua! Am si eu o nelamurire. In anul 1998s-a pronuntat divortul , iar minorul a fost incredintat mamei , stabilindu-se o pensie de intretinere de 20% din ... (vezi toată discuția)