avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire avans!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire avans!

Buna ziua!
Va rog daca ma puteti lamuri intr-o situatie destul de neplacuta! Am discutat cu o clienta pentru confectionarea a 7 rochii de domnisoare de onoare dupa modelul ei! I-am explicat cum o sa arate rochia, croiul etc...am ales impreuna materialele(cu materialele mele),i-am trimis poze si ne-am si intalnit de 2 ori, restul de conversatii le-am avut pe o pagina de socializare, a zis ca e de acord si am incasat avans(i-am eliberat factura de avans)! Acum la ceva timp dupa ii arat prima rochie si imi spune: "nu imi place, nu am ce face cu ele...varu'mio a cumparat pentru domnisoarele lui cu 70 lei, si sunt mult mai frumoase" si vrea inapoi avansul! Avans din care am cumparat materiale etc...Nu mai vorbim de timpul pierdut cu tiparele, cusut etc...Nici macar nu a vrut sa vada rochia in realitate, proba etc..! Acum dna doreste avansul, i-am explicat motivele pentru care nu ii returnez dar nu doreste sa auda..ma contrazice spunandu-mi ca nu este executata corect si ca nu e ce a vrut! Din pacate la momentul efectiv al comenzii nu am semnat si un contract bazandu-ma pe incredere, si pe avansul primit ca nu vor fi probleme, am doar factura de avans emisa si semnata de ea! Imi cer scuze pentru toata "povestioara", dar nu am vrut sa omit vreun detaliu si sa ma fac inteleasa! As dori sa stiu daca sunt obligata sa-i restitui avansul sau nu, si in ce conditii!
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:48, 18 Iulie 2017
Buna ziua,
Conform art. 1544 si celelalte C.civ. sunteti in drept sa pastrati arvuna, nefinalizarea contractului ne fiindu-va imputabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare avans Daniel29d Daniel29d Buna ziua, suntem un magazin, avem un client care a comandat la noi un produs scump si greu vandabil. Clientul a fost de acord sa plateasca avans 10% din ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans nunta - forta majora mada2594 mada2594 Buna ziua! In contextul COVID19, am avut un apel telefonic cu organizatoarea de nunti angajata la localul la care urma sa facem nunta in Septembrie 2020. ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul? andreea85ioa andreea85ioa Buna ziua, Am dat un avans in iunie 2019 pentru o mobila din lemn, stiind ca pretul va fi in jur de 3200 euro, cu mici modificari, stabilind termenul de ... (vezi toată discuția)