Să înțeleg că nu ați încheiat niciun contract? De unde reiese că prețul convenit între părți este cel de 3.200 euro? De unde rezultă ce tip de mobilă trebuia făcută, care este tipul de material etc.? Doar din conversații? Dacă totul se rezumă la înțelegeri verbal, iar ca înscris aveți doar factura, dacă puteți dovedi că termenul de livrare era în octombrie 2019, puteți să-i cereți înapoi banii, plus penalități de întârziere (dobânda legală). Dacă nu vrea pe cale amiabilă să se rezolve problema, formulați plângere penală.
Intelegerea a fost doar verbala. In urma conversatiei telefonice pot dovedi ca i am dat un avans, ca am stabilit termenul in toamna anului trecut, ca pretul a fost in jur de 3200 euro; a fost o discutie amiabila cu persoana in cauza.
A incercat sa ma convinga sa imi faca mobilierul dintr un material mai ieftin si mai subtire. La inceput discutia a fost pe un material bun, stejar, mi a aratat mobilier facut de el, ulterior s a ajuns la frasin, tei si foarte subtire.
Inregistrarea telefonica nu am facut o intentionat, am o aplicatie care o folosesc in interes de serviciu, daca uit ceva din cele spuse de client, ascult convorbirea, dar existand discutii in contradictoriu, m am gandit sa trimit conversatia pe mail sa o am drept dovada pentru a evita pierderea banilor.
Ca urmare, primul pas m am gandit sa il fac la protectia consumatorului.
Multumesc de raspuns!
O zi placuta!
Dacă aveți factura și dovada plății (înscrisuri) puteți recupera banii, dacă totul a fost verbal, iar banii i-ați dat fără acte, atunci numai o plângere penală v-ar putea oferi dovezile necesare recuperării avansului.
Stimata doamna,
Daca detineti o factura fiscala, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea recuperaii avansului remis.
Daca a survenit o simpla intelegere verbala , puteti sa depuneti o plangere penala.
In baza actelor de cercetare penala, ca inscrisuri, va puteti adresa instantei civile, pentru a recupera suma de bani remisa, cu titlu de avans.
In prealabil litigiului, puteti transmite o notificare, prin avocat.