avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un copil minor

buna ziua am si eu o mica problema,eu sunt rezident in italia,iara sotia a deschis actiune de divort in Romania.Pentru ca nu pot ajunge acum acasa sa ma apar ce as putea sa fac,cum as putea imputernici pe cineva sa ma reprezinte,pt ca deja respectiva nu imi mai da fetita la telefon sa vorbesc macar.As putea sa cer incredintarea fetitei,pt ca am descoperit ca ea are o relatie inca dinainte de a deschide actiunea de divort.Un mic ajutor va rog frumos sunt un tata disperat ca nu pot sa imi aud macar fetita (are 4 anisori)la telefon.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:11, 1 Octombrie 2009
Daca doriti incredintarea copilului minor
1. Trebuie sa formulati cerere reconventionala pana la primul termen de judecata cu procedura de citare completa
2. Trebuie sa va prezentati personal in proces sau sa imputerniciti un avocat care sa va reprezinte.
Decat sa veniti din Italia la fiecare termen de judecata cred ca este mai ieftin sa va angajati un avocat.:)
Este foarte dificil ca un copil,la o varsta atat de frageda sa fie incredintat spre crestere si educare tatalui,care se afla ca rezident foarte departe de tara ,in Italia.
Greutatea survine si din faptul ca este foarte grea adaptarea unui copil de numai 4 ani intr-o tara straina,ca este foarte greu la o asemenea varsta sa desparti o fetita de mama,ca nu se cunosc conditiile dvs.materiale si de ingrijire si nici nu pot fi verificate din Romania,etc.
Este bine sa angajati un avocat din Romania sa va reprezinte interesele,fie prin alta persoana,cu procura de la dvs,fie de catre dvs.personal
Problema este ca eu de divort am aflat abia acum pt ca respectiva a dat o adresa veche de a mea din Romania si s-a a juns deja la al 4-lea termen,celelalte termene s-au amanat ca eu nu am fost gasit.Acum a venit citatie pe adresa mamei mele si am aflat.Sotia si fata locuiau aici,fata este la gradinita aici pt ca e nascuta aici.Ea a plecat in august acasa in vacanta (chipurile).Ea in cererea de divort a declarat ca eu sunt in Romania din anul 2008,ca o vizitam pe ea in italia si ca nu ma intereseaza fata,dar pe tot anul 2008 eu am contract de munca si fluturasi de salariu aici in Italia.Aceasta declaratie falsa m-ar putea ajuta?Multumesc
acuma depinde ce urmariti dvs . ;)

avand in vedere ca nu a fost indeplinita procedura de citare cu dvs ., inca puteti sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta .
daca doriti incredintarea minorei si divortul sa se pronunte din culpa sotiei dvs, trebuie neaparat sa formulati cerere reconventionala .
luati legatura cu un avocat .
sau daca doriti , prezentati-va personal la proces.
dvs decideti .

iar fluturasul de salariu , din italia va trebui neaparat sa-l depuneti la dosar, pt a dovedi ca dansa stia ca dvs sunteti plecat in italia si ca aveti un loc de munca in acel stat . ;)

Alte discuții în legătură

Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)
Divort nanum nanum am si eu o problema si am nevoie de sfaturile d-voastra. sunt casatorita de 20 de ani si am si un copil minor . datorita neintelegerilor sotul meu a introdus ... (vezi toată discuția)