Buna ziua,
Sotia doreste sa divorteze, initial si sotul a fost de acord, dar s-a razgandit pe parcurs (a depus la Starea Civila declaratie ca s-a razgandit), deoarece nu vrea sa imparta casa si bunurile comune. Ei nu au copii minori si traiesc in acelasi apartament (e achizitionat in timpul casatoriei), fiecare platindu-si toate cheltuielile individual, inclusiv hrana. Inainte de a se separa, au strans niste bani, pe care sotul refuza sa ii imparta si/sau sa ii depuna la banca. In lipsa sotiei, intra in camera acesteia si scotoceste dupa orice suma de bani si chiar a mers la serviciul sotiei pentru a-i convinge pe sefi sa o concedieze. Sotia intentioneaza sa depuna cerere de divort si partaj la instanta. Ce ar putea face, pentru a-l impiedica sa instraineze bunurile comune si banii stransi, pana la pronuntarea/definitivarea divortului si partajului? Cum ar putea fi obligat sa nu o mai hartuiasca cu tot felul de amenintari si calomnii?
Chiar dacă înstrăinează bunuri comune, la momentul formulării unei cereri de partaj se poate solicita includerea la partaj a valorii bunurilor înstrăinate.
Banii dacă nu sunt depuși la Bancă, nu se pot partaja în lipsă. Se consideră că nu există. Nu se partajează și banii din buzunar, chiar dacă suma e foarte mare. Numai dacă negociază și ajung la o înțelegere amiabilă.
Deci singura posibilitate pentru sotie de a beneficia de banii stransi impreuna este depunerea lor la banca. Sotia se poate adresa Politiei pentru a-l impiedica pe sot sa se mai duca la locul ei de munca sa o denigreze?
1. banii nu intra la partj mai ales dc exista dovda modului individual de dobandire
2. partajul e dupa divort dureza mult in intstanta este de prefert pe cale ameabila
3 pentru partea cu hartuirea plangere la politie initial iar ulterior ordin judecatoresc de interdictie
Bun ipotecat
nicoleta12.
buna ziua! eu si sotul meu avem 2 imobile. am intentat divort de curand. el va renunta la unul din cele 2 imobile si eu renunt la pensia alimentara (avem un ... (vezi toată discuția)