avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

mama a murit am ramas eu un frate si tata sucesiunea dupa decesul mamei nu am facuto, tata poate sa vinda casa sau pamintu care il are si din partea mamei fara semnatura noastra.multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:40, 28 Septembrie 2009
poate sa vanda partea lui din mostenire numai dupa ce se va face succesiunea.
nu-l veti putea impiedica, omul face ce doreste cu bunul sau.
deocamdata nu e cazul sa va faceti griji.
este bine sa faceti succesiunea, daca nu au trecut 6 luni de la deces sau daca tatal se opune, initiati dvs in instanta o actiune.
Da,bineinteles! Dar mai intai va trebui deschisa succesiunea in termenul prevazut de lege ,adica 6 luni.
Asa cum a spus si d-na avocat,daca tatal dvs. se opune,puteti sa introduceti o actiune in instanta...
Succes!;)
~ Conținut șters la cerere ~
Pana nu se dezbate mostenirea nu poate sa vanda nimic.
E posibil sa faceti apoi un partaj.
Poate ca ar fi bine sa mergeti direct la instanta.Nu cred ca o sa va intelegeti.

avocat Claudiu Lascoschi
Atat timp ce nu a fost dezbatuta mostenirea dupa mama, tatal dvs nu poate sa vanda nici un bun care face parte din masa succesorala.
Poate sa vanda doar bunurile sale proprii.

Alte discuții în legătură

Succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti 1234566 1234566 buna ziua, am si eu o intrebare tatal meu a decedat pe data de 16-09-2010 acum eu cu mama si fratele meu vrem sa facem succesiunea pe partea tatalui meu dar am ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary50 mary50 Buna ziua,tata a decedat la inceputul anului acesta,ar trebui sa facem succesiunea,suntem doar eu si mama.Mama sustine sa nu o faccem pentru a nu cheltui ... (vezi toată discuția)