avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire

mama a murit am ramas eu un frate si tata sucesiunea dupa decesul mamei nu am facuto, tata poate sa vinda casa sau pamintu care il are si din partea mamei fara semnatura noastra.multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:40, 28 Septembrie 2009
In aces caz , trebuie stabilita cota-parte din dreptul de proprietate , iar succesiunea trebuie dezbatuta.
Ulterior , se va proceda la iesirea din indiviziune.Cota parte individualizata poate forma obiectul unor acte translative de proprietate.
Numai daca exista acordul tuturor coindivizari , bunurile succesorale pot fi instrainate(spre exemplu, bunurile ce provin din succesiunea deschisa prin moarte pot constitui obiectul unor acte de vanzare cumparere sau donatie .)Instrainarea unei succesiuni nedeschise e sanctionata cu nulitatea absoluta.
Succes.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea bunurilor dupa moartea unuia dintre parinti 1234566 1234566 buna ziua, am si eu o intrebare tatal meu a decedat pe data de 16-09-2010 acum eu cu mama si fratele meu vrem sa facem succesiunea pe partea tatalui meu dar am ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary50 mary50 Buna ziua,tata a decedat la inceputul anului acesta,ar trebui sa facem succesiunea,suntem doar eu si mama.Mama sustine sa nu o faccem pentru a nu cheltui ... (vezi toată discuția)