avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in tara minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in tara minor

Buna! In perioada următoare doresc sa plec in vacanta cu părinții mei in Grecia. Mama este deja acolo si a făcut procura pe tata. La plecare teoretic nu ar trebui sa apară probleme, dar la întoarcere e posibil ca ei sa plece înaintea mea, iar eu sa ma întorc singur (am 16 ani). Întrebarea mea este daca pot veni singur înapoi sau imi trebuie procura (eu nefiind însoțit de nici un adult). Domiciliul este in România.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:08, 20 Iulie 2017
Din câte am găsit nu ar trebui, dar in situațiile prezentate acel minor era totuși însoțit
La intrarea in tara nu e nevoie de declaratie din partea parintilor.
Sunteti cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere in romania Costi2k2 Costi2k2 Salut, sunt un minor de 16 ani stabilit cu familia in Spania de 3 ani. Anul acesta as dori sa merg alaturi de bunici in Romania fara parinti.. La iesire din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa ma lamuriti clar , va rog frumos ! sunt ... saraholicov saraholicov Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti clar , va rog frumos ! Sunt minora, am 16 ani,voi pleca in vacanta in Spania, din Romania, cu sora mea, detinand procura din ... (vezi toată discuția)
Procura minor Costa Blanca Costa Blanca Este vorba despre un minor care trebuie sa vina in tara , dar nu poate fi insotit de parinti, deoarece acestia nu pot lua vacanta. Treaba ar fi ... (vezi toată discuția)