Bună ziua , fostul proprietar nu vrea sa plătească declarația de primire a prețului țin sa menționez ca este stipulat în contract ca fiind obligatoriu acest document semnat . Imobilul este prin prima casa cumpărat , dacă nu îl semnează cu ce mă poate afecta pe mine ? Știu ca trebuie sa îl dau în judecata dar dacă nu îl dau ? Va mulțumesc !
La cat se ridica suma pentru declaratia respectiva? Parerea mea este ca mai important este sa dea declaratia si mai putin important cine plateste taxa, deci puteti sa o platiti dvs si dupa ce va rezolvati treaba, puteti sa va ganditi sa va recuperati banii pe calea legala.
Păi gândind la rece, e interesul dvs ca dobândior să obțineți acea declarație si implicit radierea de la carte funciara.
Dacă mâine doriti sa vindeți, nu o sa puteti, pentru că o să figurati cu sarcina pe bun. Timpul trece, vânzătorul la un moment dat poate nu o sa mai fie in viata, o să umblati după moștenitori etc.
Contractul de vanzare - cumparare si extrasul de cont nu ar fi sufuciente?
Din punctul meu de vedere acea declaratie incununeaza cele de mai sus. Dovada platii o reprezinta extrasul de cont (in care este stipulat nr. de cont din contract).
Are cineva si o alta opinie?