avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Lucrez de 2 luni,si vreau sa imi dau demisia pentru ca am gasit in alta parte mai bine platit.Am anuntat ca vreau sa imi dau demisia,iar in contract este prevazut ca trebuie sa stau 15 zile in preaviz.Nu pot sa stau 15 zile in preaviz pentru ca incep munca in partea celalalta.Nu sunt prima fata care isi da demisia si pleaca fara a sta in preaviz,dar mie mi s-a spus ca daca nu stau 15 zile in preaviz imi va fi incheiat contractul de munca cu litera i.As vrea sa stiu daca cat de mult ma afecteaza incheierea unu contract de munca cu litrea i,si daca poate sa ma oblige sa stau 15 zile in preaviz doar pentru ca are nevoie de personal.Eu lucrez 12 ore,si am o zi libera.am inteles ca el poate explica cele patru ore care le lucrez in plus prin ziua ceea libera.Dar la plata bonurilor de masa ne sunt date doar cate zile de 12 ore am lucrat si nu la o zi de 8 ore.Calcularea salariului se schimba de la luna la luna,astfel incat sa iasa el in castig.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
elena88, utilizator
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 16:06, 28 Septembrie 2009
Legal, sunteti obligata la respectarea acelui preaviz. Doar daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile puteti pleca fara preaviz.

Pe de alta parte, daca plecati fara sa respectati preavizul, angajatorul nu va avea alta solutie decat sa va inregistreze cu lipsa nemotivat si sa va concedieze disciplinar.
Nu va va afecta foarte tare daca deja sunteti angajata in alta parte.
Da, din pacate, preavizul, atunci cand nu exista alte clauze in contract, a devenit o simpla formalitate. Nu prea ii mai impresioneaza pe angajatori incheierea contractului individual de munca conform articolului 61 litera a, mai ales ca angajatul are timp sa 30 de zile sa prezinte cartea de munca, fisa de lichidare nu prea se mai da; sa nu mai vorbim ca nici nu prea mai sunt carti de munca, ci sunt doar adeverinte de vechime in munca....
Din punctul de vedere al preavizului nu prea aveti ce face, trebuie respectat.
Dar referitor la celebra litera " i" nu are ce sa va faca( art 130 lit " i" era in vechiul cod al muncii).
Daca vrea sa va conecdieze disciplinar , procedura va dura mai mult de 15 zile.
Parerea mea este sa incercati sa dicutati cu angajatorul sa ajungeti la o intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si demisia nyky79 nyky79 Buna ziua, Am si eu o problema. In data de 22 iulie m-am angajat la o firma dar mi-a inregistrat Cartea de munca cu data de 20 august.Eu nu mai doresc sa ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea contractului de munca de catre angajator b54pui b54pui sunt angajat la o firma in contractul de munca scrie ca lucrez 8 ore pe zi eu lucrez 14 ore si alte nereguli vreau sa imi dau demisia trebuie sa stau in ... (vezi toată discuția)
Preaviz alina5ram alina5ram Buna ziua...Am o cunostinta care si-a depus demisia in urma cu cateva zile dar problema ei este ca are deja un loc de munca si ar trebui sa inceapa de ... (vezi toată discuția)