avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma in insolventa

Buna ziua ,

La inceputul lunii mai acest an firma la care sunt angajat a depus actele de intrare in faliment.Pina in acest moment nu a fost desemnat executorul asa ca nu am fost inca concediat fiind in continuare angajat al firmei.Salariul nu l-am mai primit din luna aprilie .Ce pot sa fac pentru a grabi reglementarea situatiei mele din cadrul firmei pentru a putea beneficia de plata restantelor la salariu si a putea intra in somaj.Nu vreau decat plata salariului restant pina la data introducerii procedurii de insolventa si a salariilor compensatorii.Mentionez ca administratorul firmei este cetatean strain si in instanta este reprezentat de catre o firma de avocatura.Plangerea depusa la ITM nu a adus nici un rezultat doar raspunsul ca administratorul nu a fost gasit la sediu pentru a da relatii.

Cel mai recent răspuns: bonprice , utilizator 13:48, 28 Ianuarie 2010
Orice suma ce va este datorata de societatea la care ati lucrat o veti primi doar in cadrul procedurii insolventei, daca se vor aduna fonduri suficiente in contul datornicului insolvent.
Normal ar fi sa va puteti bucura de plata tuturor drepturilor salariale la zi, plata unui salariu compensatoriu si somaj.
Insa la data pronuntarii sentinteti pri care se deschide procedura falimentului si se trece la lichidare, veti fi concediat si va veti putea bucura la inceput de somaj, celelalte drepturi urmand a fi realizate pe parcurs.
Daca se observa de catre lichidator ori alti creditori ca starea de faliment se datoreaza culpei administratorului va purcede la angajarea raspunderii patrimoniale ori chiar penale a administratorului.
Cum poate cineva sa traiasca atitea luni fara un venit?Doar daca lucreaza la negru.Si atunci vine intrebarea :De ce trebuie sa platim catre stat atatea taxe daca nu suntem protejati de catre stat ?
In data de 27.10.2009 procesul sa suspendat conform art 155/1 cod procedura civila.ce pot face in continuare?trebuie sa apelez la un avocat? Chiar nu ma poate nimeni sfatui?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
bonprice, utilizator
Fiind suspendat procesul de insolventa am depus cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care am cerut plata ultimului salariu incetarea raporturilor de munca si plata salariilor compensatorii.Nu am depus nici un alt document.Am raspunsul pe care l-am primit de la ITM prin care se spune ca la control nu a putut fi gasit administratorul la sediu.Oare trebuie sa depun si acest document si corespondenta electronica pe care am avut-o cu avocatul angajatorului ?Ma ajuta cu ceva? Si cand ar trebui depuse ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? bonprice bonprice Buna ziua, Ieri am primit un E-mail din partea angajatorului prin care ma informa ca incepind cu data de 06.05.2009 a inaintat cererea pentru a intra in ... (vezi toată discuția)
Angajat disponibilizat angajator in faliment zoi zoi Buna ziua, Am o intrebare, daca un angajat este disponibilizat in perioada in care firma este intrata in faliment ,angajatul beneficiaza de salarii ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj dupa concediul de ingrijire copil. mihaela_d_a mihaela_d_a Am fost in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani in acest timp firma la care lucram a intrat in procedura de faliment, as vrea sa-mi depun ... (vezi toată discuția)