avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna!acum 4ani în urma decesului tatalui meu am primit mostenire eu si fratele meucota parte de 3/8fiecare iar mama a primit 2/8.Acum fratele meu cu sotia lui doreste sa ia si partea mamei de 2/8,întrebarea mea este :Poate sa ia si partea mamei daca eu nu sunt de acord??? Mentionez ca actul de mostenire sa facut in 3 exemplare pentru fiecare.Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 15:17, 21 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mama nu este decedata doar ca fratele doreste sa primeasca si partea ei pretinzând ca o ia pe mama in intreținere,din cate mi-a spus mama ea nu doreste sa se dea in intretinere,eu am intrebat doar daca fratele ar convinge-o sa, se dea in intretinere la el ,eu asș mai avea dreptul la jumate din partea ei???
Daca face contract de vanzare cu clauza de intretinere, cred ca nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi recapat dreptul de mostenitor dupa un parinte decedat, daca am renuntat la dreptul de mostenitor, in favoarea celuilalt parinte, in urma cu sapte ani. ContSters486808 ContSters486808 Locuiesc cu unul din parinti, de trei ani, suport toate cheltuielile de intretinere a parintelui. Celalalt parinte a murit in urma cu sapte ani si am fost ... (vezi toată discuția)
Mosteniri drept de proprietate nico radu nico radu buna ziua incep prin a va spune ac mama a decedat in 2003 atunci nu am facut succesiunea .in urma ei am ramas eu ,fratele meu care a decedat si el in 2007 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.tatal meu a decedat acum 12 ani. eu locuiesc cu mama ... Marilena10 Marilena10 Buna ziua.Tatal meu a decedat acum 12 ani.Eu locuiesc cu mama mea Tatăl meu mai avea din prima căsătorie doi copii.Am fost am făcut succesiunea da nu am ... (vezi toată discuția)