avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna!acum 4ani în urma decesului tatalui meu am primit mostenire eu si fratele meucota parte de 3/8fiecare iar mama a primit 2/8.Acum fratele meu cu sotia lui doreste sa ia si partea mamei de 2/8,întrebarea mea este :Poate sa ia si partea mamei daca eu nu sunt de acord??? Mentionez ca actul de mostenire sa facut in 3 exemplare pentru fiecare.Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 15:17, 21 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mama nu este decedata doar ca fratele doreste sa primeasca si partea ei pretinzând ca o ia pe mama in intreținere,din cate mi-a spus mama ea nu doreste sa se dea in intretinere,eu am intrebat doar daca fratele ar convinge-o sa, se dea in intretinere la el ,eu asș mai avea dreptul la jumate din partea ei???
Daca face contract de vanzare cu clauza de intretinere, cred ca nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Care ar fi cotele? alyna_7 alyna_7 buna ziua! din cate stiam...daca pe actul de proprietate al unui apartament sunt trecuti ambii soti, in cazul in care unul din cei doi decedeaza si mai au ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic mamon mamon Buna seara!Dupa moartea tatalui,eu si sora mea am cedat partea noastra de mostenire(casa parinteasca) fratelui,cu conditia sa aiba grija de mama.Actul este cu ... (vezi toată discuția)