avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi succesiune

Bună ziua !
Cu ceva timp în urmă socrii mei ,care sunt actualmente în viață și care dețin un apartament și o casă la țară , ne-au făcut acte mie și soției mele pentru apartament și cumnatului meu care locuiește în alt oraș decât noi pentru casa de la țară . Actele s-au încheiat la notariat fiind prezente toate părțile (socrii , noi , cumnat ) . Actele s-au făcut cu donație cu clauză de întreținere pentru ambele părți . La finalul ședinței de la notariat notarul a subliniat că după decesul socrilor partea care se consideră nedreptățită poate cere egalizarea averii urmând să primească de la cealaltă parte diferența de valoare (e legal așa ?) . Subliniez că la întreținerea socrilor în proporție de 99.99% am participat numai eu și cu soția mea , cumnatul meu limitându-se doar la vizite de scurtă durată la diverse sărbători . În ultimul timp socrii , datorită problemelor de sănătate s-au hotărât să vîndă casa de la țară urmând a se stabili la oraș . Din câte am înțeles contractul de vânzare poate fi încheiat numai de către socri , care fiind în viață au drept de uzufruct , urmând ca banii să-i fie dați cumnatului . Pentru a fi scutit de probleme pe viitor nu aș putea face și eu contract de vânzare cumpărare pentru apartament ?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 17:10, 2 August 2017
Socrii nu sunt proprietarii imobilului, deci nu pot vinde.
roxanel a scris:

Socrii nu sunt proprietarii imobilului, deci nu pot vinde.

Dar pot revoca actul de donatie. De ex. pt 1023 cu (3) Noul Cod Civil.
Dar cu egalizarea averii e adevărat ? Eu am citit codul civil și nu am găsit .
remuspr a scris:

Dar cu egalizarea averii e adevărat ? Eu am citit codul civil și nu am găsit .


Cititi despre reductiunea liberalitatilor excesive si vedem ce mai ziceti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împărțirea unei cote din averea părinților în viață către cei 2 copii. cum ne recomandați să facem actele? Ioana ionela Ioana ionela Buna ziua! Parintii mei detin un apartament si un teren+casa in care si locuiesc. Ei doresc sa ma lase pe mine si pe sotul meu sa construim o casa pe terenul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare. Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si ... (vezi toată discuția)
Cedarea unui apartament obtinut prin mostenire unuia din copii Ojovan Gabriela Ojovan Gabriela Buna ziua! As dori sa ma ajutati in clarificarea unei probleme. Socrul meu a obtinut in urma succesiunii (la moartea parintilor sai) un apartament. El ... (vezi toată discuția)