Bună ziua !
Cu ceva timp în urmă socrii mei ,care sunt actualmente în viață și care dețin un apartament și o casă la țară , ne-au făcut acte mie și soției mele pentru apartament și cumnatului meu care locuiește în alt oraș decât noi pentru casa de la țară . Actele s-au încheiat la notariat fiind prezente toate părțile (socrii , noi , cumnat ) . Actele s-au făcut cu donație cu clauză de întreținere pentru ambele părți . La finalul ședinței de la notariat notarul a subliniat că după decesul socrilor partea care se consideră nedreptățită poate cere egalizarea averii urmând să primească de la cealaltă parte diferența de valoare (e legal așa ?) . Subliniez că la întreținerea socrilor în proporție de 99.99% am participat numai eu și cu soția mea , cumnatul meu limitându-se doar la vizite de scurtă durată la diverse sărbători . În ultimul timp socrii , datorită problemelor de sănătate s-au hotărât să vîndă casa de la țară urmând a se stabili la oraș . Din câte am înțeles contractul de vânzare poate fi încheiat numai de către socri , care fiind în viață au drept de uzufruct , urmând ca banii să-i fie dați cumnatului . Pentru a fi scutit de probleme pe viitor nu aș putea face și eu contract de vânzare cumpărare pentru apartament ?