avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie de invaliditate gr III- cum poate fi rezolvata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie de invaliditate gr III- cum poate fi rezolvata problema celor 4 ore de lucruu

Vă rog să mă lămuriţi cum poate fi rezolvată problema celor patru ore de lucru, În situaţia pensionării de invaliditate gr III. Dacă persoanei i se desface contractul de muncă de la unitatea la care a lucrat, este pusă în situaţia de a-şi căuta la 60 de ani un alt loc de muncă pt 4 ore? Pensionare este revizuibilă, asta însemnând că până la revizuire, este lăsat fără loc de muncă? Dacă în sectorul bugetar, unde lucra se blochează posturile, acest post pe care îl ocupa, nu poate fi fracţionat ? Să înţeleg că persoana este pedepsită pe de o parte de starea sănătăţii, iar pe de altă parte de faptul că, de la locul de muncă este înlăturat pt că s-a îmbolnăvit? Dacă îşi revine, ce se întâmplă, se trezeşte şomer, înţeleg.... Deoarece nu sunt lămurită cu această problemă, aş dori ajutorul necesar pentru înţelegerea ei.
Mulţumesc mult, liliana-cornelia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 23 Iulie 2017
In sectorul privat se poate angaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grad de invaliditate iii lia19 lia19 O persoana ,pensionar cu gradul III de invalidiatate,care este angajata momentan in institutie cu contract de prestari de servicii,poate fii incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa mai fiu utila Elenyade Elenyade am costatat ca angajatorii nu prea cunosc legea pensiilor. Stiu ca fiind pensionara pt. limita de varsta pot sa ma mai angajez potrivit L.263, dar, nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal continuare activitate in munca pentru salariatul pensionat gradul iii invaliditate dumitru monica dumitru monica Ma numesc D.M. si am lucrat la un club sportiv, care apartinea administratiei publice locale. Mentionez ca postul era de referent, fiind ocupat prin ... (vezi toată discuția)