avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare pensie alimentara

Buna ziua,

Am divortat la notar, motiv pentru care fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara in valoare de 500 ron. Mentionez faptul ca venitul meu net este de 1200 ron, dintre care 350 ron platesc rata la banca pentru un credit, iar 500 ron reprezinta cheltuieli pentru chirie si intretinerea imobilului in care locuiesc in prezent. Avand in vedere faptul ca imi este imposibil sa platesc o pensie alimentara atat de mare, insa am acceptat pentru ca altfel nu semna actele de divort, exista vreo posibilitate ca pensia alimentara sa se micsoreze? Daca da, ce anume trebuie facut mai exact si ce documente sunt necesare? Mentionez faptul ca am doi copii, unul de 9 ani si 8 luni si unul de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: dalv07 , utilizator 12:31, 18 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alta care traieste impreuna cu 2 copii din 500 de lei cat plateste tatal pensie..

La notar nu s-a stabilit nimic de altii, ci numai de dvs. luand in considerare toate veniturile si cheltuielile din acel moment. Nu inteleg de ce ati acceptat cand nu puteati plati. Daca existau neintelegeri cu privire la vreun aspect legat de divort, trebuia sa va adresati instantei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum anume "a impus" fosta sotie la notar cuantumul pensiei? Ati fost la notar cu pistolul in tampla? Ati fost amenintat, santajat? Daca da, incercati sa anulati acordul notarial pe motiv de viciu de consimtamant! Daca nu castigati decat sub salariul minim pe economie, cereti angajatorului sa respecte legea si sa va mareasca salariul in conformitate cu salariul minim pe economie, adica 1440 lei, respectiv 1550 lei din ianuarie.
Cand ati fost de acord sa aduceti pe lume 2 vieti trebuia sa va ganditi ca veti avea obligatia de a le intretine.
Cum ar fi invers? Ia luati dvs cei 2 copii si va da mama 300 sau 500 de lei sa-i cresteti?
Dragi tataici, v-ati dorit egalitate cu mamele cu privire la copii. Ia dati-i bice si la munca. Castigati doar minimul pe economie? Nicio problema. Daca cu adevarat sunteti parinte, mergeti si luati-va si un part time job. Asa e cand faci copii. N-ai doar drepturi, ci mai ales obligatii. Spor la munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna PS, se pare ca domnul a fost santajat.
fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara in valoare de 500 ron.

De asemenea. Daca la 500 lei pensie dati de tata mai pune si mama 500 de lei...poti creste doi copii asa. In plus, nu cred ca imi place tonul vehement cu care va adresati initiatorului acestui topic pentru simplul fapt ca are salariu mic.
Domnul cand a adus pe lume 2 suflete nu s-a gandit ca nu le va intretine, pentru ca nici acum nu refuza sa le dea pensie aliementara ci cere sa se intample ceea ce prevede legea. Stiu doamna PS ca lucrurile corecte va raman in gat insa faptul ca domnul plateste 500 lei pensie nu e conform legii.


Dragi tataici, v-ati dorit egalitate cu mamele cu privire la copii. Ia dati-i bice si la munca. Castigati doar minimul pe economie? Nicio problema. Daca cu adevarat sunteti parinte, mergeti si luati-va si un part time job. Asa e cand faci copii. N-ai doar drepturi, ci mai ales obligatii. Spor la munca.


Dragi mamici, trebuie sa aveti un IQ foarte mic ca sa credeti ca dragostea unui parinte sta in banii pe care ii ofera. parintele imbratiseaza, ingrijeste, pupa zgarieturi si ingrijeste. Tatal cu salariu minim pe eonomie nu e mai putin tata decat directorul cu mii de euro.

In plus
Dragi tataici, v-ati dorit egalitate cu mamele cu privire la copii.

Nu doamna, nimic nu intelegeti, tatii nu si-au dorit egalitate cu privire la copii, tatii sunt egali cu mamele cu privire la copii. Ce isi doresc tatii e ca mamele sa nu mai abuzeze copii in incercarea disperata de a modifica realitatea. Nu se va intampla niciodata. Parintii sunt egali intre ei. Nu e o dorinta ci un fapt.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vai, vai ce duios when. Pupa zgarieturi, sterg nasuri, dar cu mancarea, cu intretinerea de la bloc, cu caietele cum ramane? N-ati auzit niciodata de faptul ca exista parinti care muncesc zi si noapte sa-si intretina copiii? Daca nu-ti ajung banii dintr-un salariu, nu-i problema. Pui carca si muncesti si dupa orele de program ca acelui copil, acelor copii ai tai sa le mearga mai bine. Ciudat, nu when?
Apai cand esti parinte n-ai nevoie sa-ti spuna legea cat sa dai copiilor tai de mancare. Legea nu-ti interzice sa le dai mai mult. Asa ca mai lasati manipularea.
Cat priveste egalitatea ca fapt, iarasi vorbiti intr-o doara. Pai daca era "fapt" de ce a fost nevoie de Rezolutia Consiliului Europei? Iar daca va considerati egali, poftiti si la munca si la contributie financiara egala, sau asta nu va mai place?
Mamele "abuzeaza" copii? adica ii cresc si in contul celor care contribuie la viata micutului cu o paine pe zi?
Cat priveste tonul meu vehement care nu va e pe plac.....asta e. Nu mi-am propus sa va fiu pe plac si nu o voi face nici pe viitor.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
proastasatului, utilizator
Sa zici ca unul dintre parinti e responsabil cu acoperirea nevoiilor copilului si celalalt cu "pupaturile". Dar ce draga when, daca dai copilului o pensie decenta nu mai ai voie sa-i pupi zgarieturile? Cata ipocrizie!
Ce "mandrete" de parinte esti cand nu esti capabil sa oferi copilului tau nici cat ofera statul intr-o institutie de ocrotire!
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara OanaCrisinaGeorgescu OanaCrisinaGeorgescu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am divortat in ianuarie 2015. Am doi copii care au ramas la mine in intretinere. In momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)