avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorare pensie alimentara

Buna ziua,

Am divortat la notar, motiv pentru care fosta mea sotie a impus conditia ca nu va semna actele de divort decat daca va primi o pensie alimentara in valoare de 500 ron. Mentionez faptul ca venitul meu net este de 1200 ron, dintre care 350 ron platesc rata la banca pentru un credit, iar 500 ron reprezinta cheltuieli pentru chirie si intretinerea imobilului in care locuiesc in prezent. Avand in vedere faptul ca imi este imposibil sa platesc o pensie alimentara atat de mare, insa am acceptat pentru ca altfel nu semna actele de divort, exista vreo posibilitate ca pensia alimentara sa se micsoreze? Daca da, ce anume trebuie facut mai exact si ce documente sunt necesare? Mentionez faptul ca am doi copii, unul de 9 ani si 8 luni si unul de 3 ani.
Cel mai recent răspuns: dalv07 , utilizator 12:31, 18 Aprilie 2021
@Martonze: eu am mentionat cazul meu pentru ca acolo se vede cel mai bine. Fosta mea nu lucreaza si mi-a cerut 2800 RON (o nota aici: ea a cerut, instanta nu a fost de acord, evident) ca sa traiasca foarte bine pe banii mei. In cazul de fata suma e mult mai mica insa e aceeasi situatie: "nu se poate descurca" cu 400 RON, ii trebuie 500. Pai daca stie ca singura nu se descurca atunci fie sa isi gaseasca si ea un loc de munca fie sa revizuiasca decizia divortului (din cele spuse, sotul nu si-a dorit divortul si cu siguranta ar fi fost dispus sa continue casnicia)

@proastasatului: 1. Da, sunt de acord ca acestea sa fie sensibil egale intrucat pretentia, in majoritatea cazurilor, a ambilor parinti este ca isi iubesc copilul la fel de mult. Divortul nu intervine niciodata din cauza copilului ci din cauza problemelor dintre parinti, asa ca nu consider ca ar trebui sa fie vreun motiv pentru care copilul sa sufere din cauza asta. Interesul copilului este cel mai important iar daca necesitatile copilului depasesc cei 600-800-1000 RON (exemplul de mai sus) mi se pare normal ca parintii sa reviziteze suma agreata ca si pensie de intretinere. Asta e si spiritul legii care permite introducerea unei noi actiuni pentru recalcularea pensiei in cazul in care situatia se schimba.

2. Topicul este despre total alta situatie in care nu e relevant cazul prezentat de dumneavoastra. Totusi, ca sa va "intru in joc", sunt constient ca exista si astfel de situatii pe care le condamn la fel de tare ca pe cea prezenta.
buna..sotul meu este șofer ..acum cu pandemia este în șomaj .. sa angajat la o firma mica de curând..cu salar de încadrare 2200 lei ..poate cere o micșorare a pensiei? Copilu are 17 ani .din ce am înțeles lucrează. Fata are 13 ani ..la momentul acesta i se retrage jumătate din salar .la dat in judecata ptr mărire..650 lei i se ia lunar ..din care avem rate .casa....cheltuieli .gaz.curwnt.apa.etc ..se poate face ceva în aceasta privința? Multumesc
Poate ar fi bine si mamicile sa nu se mai foloseasca de tatici, ce spui? Ca 'taticul' cand s-a luat cu 'mamica' nu se astepta ca va fi folosit, adica lasat fara bani, fara casa, fara copii... iar copiii nu vin pe lume ....de multe ori prin mutual agreement! Cu alte cuvinte, atunci cand femeia te vrea sa te prinda sclav, iti tranteste un copil. Oare cat valoreaza un copil? Imens, nu? Adica eva vine, ii faci un copil gratis, si ii si mai platesti toata vata, dupa ce te-a fuart. Si atunci ce facem? Eu zic asa, corect ar fi: Ai doi copii, unul tu, unul eu si dute in mortii matii, nu ma cunosti, nu te cunosc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara OanaCrisinaGeorgescu OanaCrisinaGeorgescu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Am divortat in ianuarie 2015. Am doi copii care au ramas la mine in intretinere. In momentul ... (vezi toată discuția)