Ieri am chemat un "speialist" in reabilitarea puturilor , pentru scoate nisipul si a repune in functiune un put pe care ila m in curte . Omul a venit cu o instalatie improvizata dar si-a luat angajamentul ca va functiona . A extras circa 5 galeti cu nisip , dupa care a introdus o pompa care a functionat 10 miunute dupa care " a murit " . Apa in put nu este , deci nu functioneaza asa cum a spus ca va fi . Mi-a cerut cei 500 de lei suma convenita , dar nu mi-a dat documente fiscale . Mi-a fost teama sa nu ii dau bnii deoarece acesta ( patronul ) era insotit de alti doi vlajgani . Au pleca si asta a fost . Astazi am vorbit cu acesta la telefon , incercand sa il conving sa revina sa termine ce a inceput . Mi-a spus ca el a facut denisiparea si de acum incolo sa fac ce vreau , el nu mai vine . Pe acest individ l-am cunscut pe internet , prin intermediul unui sait la care face reclama . Ce ma sfatuiti sa procedez legal ?Mai pot salva situatia ? Omul m-a luat de proasta , cred ....poate ca si sunt , nu mai stiu :((
Buna ziua,
din pacate pentru suma de 500 lei e greu sa faceti ceva avand in vedere ca art. 309 C.Pr.Civ.
Admisibilitatea probei
(1) Proba cu martori este admisibilă în toate cazurile în care legea nu dispune altfel.
(2) Niciun act juridic nu poate fi dovedit cu martori, dacă valoarea obiectului său este mai mare de 250 lei. Cu toate acestea, se poate face dovada cu martori, contra unui profesionist, a oricărui act juridic, indiferent de valoarea lui, dacă a fost făcut de acesta în exerciţiul activităţii sale profesionale, în afară de cazul în care legea specială cere probă scrisă.
Daca aveti martori sau posibilitatea dovedirii intelegerii actionati-l in instanta pentru a-l obliga sa termine denisiparea.
E bine sa va consultati cu un avocat inainte pentru a vedea, in concret, functie de probe, ce sanse aveti.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna @LAURA4628, deci ati inteles acum ce spune art.309 C.pr.civ. si urmatoarele. Da? Probele indirecte ...
Doamna, toti avem de invatat cate ceva din viata aceasta (eu spre exemplu am retinut acum cuvantul asta "denisiparea", interesant cuvant), parerea mea este ca nu trebuie sa mai pierdeti acum si alti bani, pe langa cei deja "pierduti". Va dati seama cum va fi obligata persoana respectiva sa termine denisiparea in urma unui proces civil, in conditiile in care un proces dureaza nu gluma. Parerea mea este ca banii sunt dusi, dar ati castigat experienta, si nu doar in ceea ce priveste denisiparea, cat mai ales in relatiile cu oamenii in general.
Intradevar este greu dar totusi daca ai folosit un site sesizeaza Protectia consumatorului pentru ca ei sunt competenti pentru mediul online. Fa o plangere indica martorii si cere banii inapoi, nu stiu la ce rezultat se va ajunge dar decat sa stai cu mainile in san mai bine incerci. Totoadata daca ai conversatii sau mesaje pe telefon de la ei printeaza poza si ataseaza la plangere.Poti totodata sa ii avertizezi ca le faci plangere pentru INSELACIUNE, si sa speri ca nu stie ca nu ai probe destule. Mullt succes!
Partaj
phonearena
Un imobil a fost cumparat prin credit ipotecar cu suma X (Y+Z).
In actul incheiat la notar scrie ca s-a platit suma Y fostilor proprietari prin credit ... (vezi toată discuția)
Datorie
MGabi97
Bună ziua!In urma cu 3 luni am dat imprumut suma de 2600 lei..De atunci sunt mințit și amânat că o sa primesc banii..Am martor și dovezi (conversațiile ... (vezi toată discuția)