avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CASATORIE FARA VOIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CASATORIE FARA VOIE

BUNA LA TOATA LUMEA MA NUMESC MADALINA
PROBLEMA MEA E MAI DELICATA M-AM CASATORIT INTR-O TARA UE CU O PERSOANA NON UE DOAR PENTRU A OBTINE ACEA PERSOANA ACTE
SUNT CASATORITA DE APROAPE 2 ANI NU STAM IMPREUNA NU AVEM NICI O TREABA UNU CU ALTUL
EU VREAU SA SE TERMINE PT CA LA INCEPUT MI-A ZIS CA VA DURA DOAR 6 LUNI,PROBLEMA ESTE CA EL NU VREA
VA ROG DIN SUFLET AJUTATI-MA CE TREBUIE SA FAC SA MA DUC LA POLITIE , SA DESCHID DIVORT?DACA DESCHID DIVORT UNDE IL DESCHID IN ROMANIA SAU IN TARA UNDE SUNT ACUMA?
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 12:12, 30 Septembrie 2009
Consultati intai un avocat acolo, sa va spuna ce sa scrieti in actiune, sa nu aveti de suportat sanctiuni ca v-ati casatorit de convenieinta, spre beneficiul sotului...
puteti dermara procedura de divort si in romania, in masura in care ati transcris actele de casatorie in tara .
chiar daca sotul nu este de acord , dvs puteti depune actiune de divort in instanta .

daca nu ati transcris actele in tara, o puteti face si acum , urmand ca ulterior sa procedati la demararea divortului . sau puteti incerca sa divortati in statul unde ati oficializat casatoria. apelati insa la un avocat local pt a va informa despre legislatia statului respectiv, in materie de divort .
Puteti dermara procedura de divort si in Romania, in masura in care ati transcris actele de casatorie in tara si daca va stabiliti domiciliul in Romania pentru o scurta perioada .

Chiar daca sotul nu este de acord , dumneavoastra puteti depune actiune de divort in instanta .

Puteti sa ne spuneti si ce cetatenie are (inca ) sotul dumneavoastra si tara in care v-ati casatorit ca sa primiti niste sfaturi mult mai precise .

Ar fi trebuit sa stiti ca intr-o casatorie dintre un cetatean non UE si unul european , cetateanul care nu are cetatenie europeana nu poate dobandi cetatenie europeana mai devreme de 3 ani , si asta in situatii exceptionale , si ca acest proces de obtinere a cetateniei europene prin casatorie dureaza cam 5 ani .

Daca era un cetatean american sau japonez nu cred ca era nevoie sa se casatoreasca pentru a obtine cetatenie , asa ca eu cred ca dumneavoastra ati primit o suma de bani , sau promisiunea unei sume de bani in schimbul incheierii casatoriei .

Pana acuma nu am auzit ca in vreun stat european sa existe sanctiuni pentru persoanele care au incheiat o casatorie de convenienta , si nici pentru persoanele care s-au casatorit din interes , deoarece 99 % dintre casatorii sunt incheiate din interes si doar 1 % din intamplare .
Si totusi Romania nu e competenta international pentru a pronunta divortul in cazul de fata... Poate doar dupa o restabilire a domiciliului in Romania pentru cel putin 6 luni...

Iar sotul, cu siguranta ca nu este interesat de cetatenie (cetatenia romana n-o poate obtine doar prin casatorie, fara o sedere in Romania, iar in privinta unei alte cetatenii o casatorie cu un cetatean roman n-are nici o relevanta) ci de dreptul de sedere (eventual nelimitatat)...

Iar asta cu "99 % din casatorii sunt incheiate din interes" sau e o exprimare nefericit aleasa, sau e o exagerare foarte mare...

As fi totusi curios cum ati ajuns la concluzia ca 99% din casatorii sunt incheiate din interes?
J H a scris:
Iar asta cu "99 % din casatorii sunt incheiate din interes" sau e o exprimare nefericit aleasa, sau e o exagerare foarte mare...

As fi totusi curios cum ati ajuns la concluzia ca 99% din casatorii sunt incheiate din interes?

Pai daca nu ar fi interes , de ce s-ar mai casatori ?
Ca sa te casatoresti trebuie sa depui niste eforturi , deci daca nu ar fi interes , o persoana nu s-ar mai casatori deoarece nu te poti casatori prin corespondenta sau online !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean pakistanez ro.elena ro.elena buna,va scriu in numele surorii mele care dupa parerea mea a facut greseala vietii ei.stabilita in strainatate,mai precis spania,avand ca iubit un cetatean ... (vezi toată discuția)
Divort dintre un cetatean roman si un cetatean strain anca001 anca001 buna ziua ma numesc anca si sunt casatorita cu un cetatean algeran de 6 ani, din aceasta casatorie a rezultat un copil care are acum 4 ani.Am decis sa ... (vezi toată discuția)