avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declaraţie acord părinte plecare minor în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declaraţie acord părinte plecare minor în străinătate

Buna ziua , doresc sa stiu care este perioada de valabilitate a unei Declaraţie acord părinte plecare minor în străinătate .Doresc sa fac precizarea ca locuiesc impreuna cu famila mea in Anglia .Doresc ca in aceasta vara ,eu impreuna cu fica mea sa facem concediul in tara .Fata mea are 11 ani .Anul trecut sotia mi-a facut o astfel de procura facuta, in luna Iulie , pentru momentul cand am hotarat sa plec cu fata in Anglia.Am inteles ca ar avea o valabilitate de 3 ani ,este adevarat ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: catalinstanescu , utilizator 14:15, 24 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles , dar tot in respectiva lege , una din modificari spune ca principala modificare este introducerea, la art. 30 din lege, a alineatului (61) care prevede că în cazul minorilor, cetățeni români cu domiciliul/reședința în străinătate, care se deplasează însoțiți în statul în care au domiciliul/reședința, nu mai este necesară prezentarea declarației părinților/tutorilor la ieșirea din România. Dovada domiciliului sau a reședinței în străintate se face cu documente oficiale care atesta acest fapt. Oare la ce tip de documente fac referire ? permis de conducere britanic ? adeverinta de la consiliu ?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia - nu pot să plec cu copilul în românia Mely40 Mely40 Locuiesc in Italia împreună cu soțul meu și fetița noastră de 5 ani ne am căsătorit în România însă căsnicia noastră nu mai merge sunt certuri ... (vezi toată discuția)
Ieșire din țară și reîntoarce, copil minor Misuiala Misuiala Copilul minor, este născut în România.Locul de reședință și domiciliul este în germania.Parintii sunt despărțiți.Trebuie acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Conditia de iesire din tara a copilului minor catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, astfel cum a fost modificată și ... (vezi toată discuția)