Buna ziua. O prietena care este casiera de aproximativ 7 luni la un magazin de haine si-a depus demisia vineri 21.07.17.
I s-a comunicat ca perioada de preaviz ar fi de 2 saptamani insa ea nu mai doreste sa mearga la munca deoarece a fost jignita si denigrata din partea managerului.
Acesta i-a comunicat ca daca nu se mai prezinta la locul de munca, va fi contactata din partea departamentului HR care "ii va decide soarta" (exact aceasta a fost exprimarea)
Ce masuri s-ar putea lua impotriva ei si cu ce ar afcta acest lucru in viitor?
Multumesc
Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a acestuia, inclusive prin desfacerea disciplinara a c.i.m.
Multumesc frumos pt raspuns. Incheierea CIM disciplinar am banuit si eu, dar as dori, daca imi puteti spune, ce anume reprezinta acest lucru si cum ar afecta viitoarele locuri de munca.
Concedierea salariatilor este una dintre modalitate prin care se poate inceta in raport de munca la initiative angajatorului si poate avea loc numai in cazurile si cu respectarea conditiilor prevazute de lege.
O concediere disciplinara nu trebuie sa afecteze o viitoare angajare a dvs. Primordial trebuie sa fie aptitudinea dvs de a va indeplini atributiile postului respectiv.
Demisie
sisilvia
in cazul in care as primi o oferta de lucru in alta parte ,dar ar trebui sa ma prezin intr-un interval de timp scurt si nu as mai putea sa indepliniesc ... (vezi toată discuția)