avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz preaviz CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz preaviz CM

Buna ziua. O prietena care este casiera de aproximativ 7 luni la un magazin de haine si-a depus demisia vineri 21.07.17.
I s-a comunicat ca perioada de preaviz ar fi de 2 saptamani insa ea nu mai doreste sa mearga la munca deoarece a fost jignita si denigrata din partea managerului.
Acesta i-a comunicat ca daca nu se mai prezinta la locul de munca, va fi contactata din partea departamentului HR care "ii va decide soarta" (exact aceasta a fost exprimarea)
Ce masuri s-ar putea lua impotriva ei si cu ce ar afcta acest lucru in viitor?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Asterix83 , utilizator 16:23, 24 Iulie 2017
Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz poate atrage raspunderea disciplinara a acestuia, inclusive prin desfacerea disciplinara a c.i.m.
Multumesc frumos pt raspuns. Incheierea CIM disciplinar am banuit si eu, dar as dori, daca imi puteti spune, ce anume reprezinta acest lucru si cum ar afecta viitoarele locuri de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concedierea salariatilor este una dintre modalitate prin care se poate inceta in raport de munca la initiative angajatorului si poate avea loc numai in cazurile si cu respectarea conditiilor prevazute de lege.

O concediere disciplinara nu trebuie sa afecteze o viitoare angajare a dvs. Primordial trebuie sa fie aptitudinea dvs de a va indeplini atributiile postului respectiv.
Multumesc inca o data pentru lamuriri.
O zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sisilvia sisilvia in cazul in care as primi o oferta de lucru in alta parte ,dar ar trebui sa ma prezin intr-un interval de timp scurt si nu as mai putea sa indepliniesc ... (vezi toată discuția)
Statutul angajatului in perioada de preaviz Marius LM Electro Marius LM Electro Buna ziua. La noi la firma s-a luat masura concedierii colective a peste jumatate din personal. In 19 martie firma a intrat in somaj tehnic, masura luata ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Cum pot proceda in cazul in care angajatorul refuza sa imi acorde nr de inregistrare pt demisie, ma ameninta cu neplata drepturilor salariale si cele pt co ... (vezi toată discuția)