Am o mare rugaminte... As vrea sa stiu daca este legal , ca angajatorul sa ne trimita in concediu fara salariu timp de 60 de zile consecutive. Lunile mai , iunie, iulie nu ne-au fost platite salariile, iar august si septembrie am fost in nconcediu fara plata. Motivul este acela ... nu am bani!
Ce am putea face in acest sens? La ITM s-au depus plangeri pe baza neplatii salariale... dar nu s-a intamplat nimic....
1. Nu putea sa va trimita in CFP decat cu acordul dvs., pe baza de cerere semnata de dvs. si aprobata de angajator.
2. Pentru acordarea ilegala a CFP faceti sesizare la ITM. daca nu are ce sa va dea de lucru sa desfiinteze posturile si sa intrati in somaj.
3. Pentru plata salariilor restante aveti numai calea instantei de judecata. Dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Salariu neplatit
adrian_huned
am o intrebare daca ma puteti ajuta si pe mine.de curand am demisionat de la o firma la care am lucrat si cand mi-am facut actele de demisie firma ma obligat ... (vezi toată discuția)
Neplata salariala
moshu82
buna ziua,lucrez in cadrul unei societati de transport marfa international,am revenit in tara dupa aproximativ 3 luni,mai exact la 1 aprilie,mi-am cerut ... (vezi toată discuția)