avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator nemultumit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator nemultumit

Sunt insarcinata in 4 luni si jumatate. Firma la care muncesc nu mai merge cum trebuie. De aceea sa deschis o alta firm unde ia trecut pe toti colegi mei. Mai putin pe mine. Mia spus ca nu are rost sa ma mai treaca ca eu orcum voi ramane acasa. De ceva vreme imi tot cere sa ii spun medicului sa imi dea risc maternal. Ceea ce meducul nu este de acord. Mia spus ca sunt apta de munca si e pacat sa nu ma duc daca pot. Angajatirul insista cu riscul maternal. Probabil doreste sa declare firma in faliment. Si nu poate din cauza mea.
Ce am de facut in cazul acesta?
Daca merg in somaj e posibil sa pierd imdemnizatia de mama.
Ahutati-ma va rog
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 25 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Falimentul societatii se poate declar chiar daca dvs sunteti insacrcinata sau in concediu medical.

In acest caz, va avea loc concedierea dvs in baza art.65 C.mun. O astfel de concediere va da posibibilitatea sa beneficiate de somaj.

Din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt insarcinata in 3 luni si angajata la o firma ... ClaudiaPvl ClaudiaPvl Buna ziua! Sunt insarcinata in 3 luni si angajata la o firma la care de o saptamana nu mai este angajat nimeni, in afara de mine, din cauza neplatii ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pe perioada preavizului hecuba hecuba Buna ziua, am urmatoarea situatie: in data de 29 aprilie am primit decizia de desfiintare a postului si concediere cu art 65. Sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere gravida abalascau abalascau Lucrez la unitate de stat(dar nu se desfinteaza doar isi mai restrange din personal si sunt salariat civil), si sunt gravida in 18 saptamani.I-am anuntat in ... (vezi toată discuția)