avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna salariata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna salariata gravida

Buna ziua. O angajata are dreptul pe un an la 25 de zile calendaristice conform RI intern. Pana in luna iunie a efectuat 10 zile concediu de odihna. Din luna iunie a intrat in prenatal urmand ca in august sa nasca sa intre in postnatal si apoi in concediu crestere copil 2 ani respective pana in iulie 2019 .Intrebarile mele:
1. cand va putea efectua cele 15 zile concediu odihna ramase?
2. Concediul de odihna pe anul 2018 respective 25 zile acestea nu se vor mai lua (fiind contractual suspendat pt crestere copil)?
3. Pe anul 2019 concediul normal fiind de 25 de zile pe an si ea venind in luna iulie la munca le va putea lua toate 25 in 2019?

Am incercat sa fiu mai explicita si astept un raspuns mai explicit deoarece nu stiu ce se intampla exact cu acesti ani si zilele de concediu aferente fiecarui an.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 26 Iulie 2017
1. Salariata are dreptul la CO afferent perioadei lucrate pana la intrarea in CCC si de la revenirea din CCC pana la sfarsitul anului calendarisdtic.

2. Pe durata CCC nu beneficiaza de concediu de odihna , conform art.145 alin.5 C.mun.

3. CO se acorda proportional cu perioada lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la c.o.in ce situatii?? 4354 4354 Buna seara!va rog mult sa ma lamuriti daca se poate cit de urgent intr-o situatie: -am fost in ccc pina in 20 iunie cind miam inceput munca,am lucrat 2 ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil in invatamant lara_marik lara_marik Buna ziua! Lucrez in invatamant si am nascut pe data de 31 iulie 2017. Nu am luat concediu prenatal, deoarece la 15 iunie 2017 am 8ntrat in concediu de odihna ... (vezi toată discuția)