In 6 iunie am cumparat de la un depozit on-line de pe langa bucuresti 3 m3 de cherestea, platind cash la receptia marfii. Pe site pretul este afisat 690 cu TVA inclus.
Cer factura pe firma, dar imi trimite pe persoana fizica. Pentru 1 m3: 570,83 lei plus 110,17 lei TVA.
Semnalizez situatia si imi trimite factura pe firma.
Pe 11 iulie imi trimit un mail in care imi trimite o factura cu taxare inversa cu pretul pe m3 de 690 zicand ca au gresit si ca asta e factura corecta.
Nestiind cum e cu cheresteaua m-am documentat si vazand ca dupa lege pe o factura cu taxare inversa pretul este considerat fara TVA (pe noua factura inseamna 690 lei fara TVA), le-am solicitat ca in conformitate cu legea sa imi faca factura pe pretul real fara TVA (579,83 lei) si sa imi ramburseze TVA-ul. Refuza cu incapatanare atat sa imi trimita noua factura cat sa ramburseze si TVA-ul.
Domnul de la vanzari ma mintea cu nonsalanta telefonic ca pretul e 690 fara TVA desi pe site scrie clar 690 cu TVA inclus si au eliberat chiar 2 randuri de facturi pe pretul de 690 cu TVA inclus.
Nu am putut inregistra factura urmand sa rezolv problema cu ei si apoi sa depun declaratii rectificative.
Intrebarea e unde ma adresez?
La Politie sigur ca e si un furt. Imi adauga TVA-ul care nu trebuia colectat si in loc de 579,83 lei pe m3 imi retine 690 lei pe m3, eu trebuind sa pacalesc clientul in cazul unei revanzari adaugandu-i inca odata TVA-uri sau sa ma incarc eu cu TVA la un pret la care au retinut abuziv TVA-ul.
OPC, ANAF?
Concret cam care ar fi obiectul plangerii?
Taxare inversa
lory83_ro
Buna ziua! Va solicit ajutorul din nou intr-o problemuta..Sunt platitor de tva si am facturat cherestea catre o societate, fara insa sa o livrez , intrucat au ... (vezi toată discuția)