avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Schimbare factura cu TVA in factura cu taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Schimbare factura cu TVA in factura cu taxare inversa

In 6 iunie am cumparat de la un depozit on-line de pe langa bucuresti 3 m3 de cherestea, platind cash la receptia marfii. Pe site pretul este afisat 690 cu TVA inclus.
Cer factura pe firma, dar imi trimite pe persoana fizica. Pentru 1 m3: 570,83 lei plus 110,17 lei TVA.
Semnalizez situatia si imi trimite factura pe firma.
Pe 11 iulie imi trimit un mail in care imi trimite o factura cu taxare inversa cu pretul pe m3 de 690 zicand ca au gresit si ca asta e factura corecta.
Nestiind cum e cu cheresteaua m-am documentat si vazand ca dupa lege pe o factura cu taxare inversa pretul este considerat fara TVA (pe noua factura inseamna 690 lei fara TVA), le-am solicitat ca in conformitate cu legea sa imi faca factura pe pretul real fara TVA (579,83 lei) si sa imi ramburseze TVA-ul. Refuza cu incapatanare atat sa imi trimita noua factura cat sa ramburseze si TVA-ul.
Domnul de la vanzari ma mintea cu nonsalanta telefonic ca pretul e 690 fara TVA desi pe site scrie clar 690 cu TVA inclus si au eliberat chiar 2 randuri de facturi pe pretul de 690 cu TVA inclus.
Nu am putut inregistra factura urmand sa rezolv problema cu ei si apoi sa depun declaratii rectificative.

Intrebarea e unde ma adresez?
La Politie sigur ca e si un furt. Imi adauga TVA-ul care nu trebuia colectat si in loc de 579,83 lei pe m3 imi retine 690 lei pe m3, eu trebuind sa pacalesc clientul in cazul unei revanzari adaugandu-i inca odata TVA-uri sau sa ma incarc eu cu TVA la un pret la care au retinut abuziv TVA-ul.
OPC, ANAF?
Concret cam care ar fi obiectul plangerii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CristiBorcea , utilizator 16:38, 10 Septembrie 2017
Nici un raspuns?
Un raspuns?
up
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2017
CristiBorcea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa lory83_ro lory83_ro Buna ziua! Va solicit ajutorul din nou intr-o problemuta..Sunt platitor de tva si am facturat cherestea catre o societate, fara insa sa o livrez , intrucat au ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa material lemnos viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Buna seara, si La multi Ani ! Va rog , daca poate cineva si are timp sa ma lamureasca cu urmatoarea speta :sant platitor tva , am primit de la o soc platitor ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva sau fara? calin1973 calin1973 Buna ziua Am achizitionat (ca si SRL platitor de TVA) 3.5 mc cherestea de rasinoase (fara TVA conform legislatiei - cu taxare inversa). Eu trebuie sa vand ... (vezi toată discuția)