avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor la o plangere de inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor la o plangere de inselaciune

Buna ziua! Am primit o instiintare de la Iasi cum ca as fi citata ca martor (nici nu stiu exact la ce, ori plangere ori proces pt inselaciune) , nici nu stiu ce fel de martor, al inculpatului sau al invinuitului .
Am sunat la Iasi, la un domn inspector care doreste cu desavarsire ca eu sa fiu audiata acolo. Problema e ca nu stiu despre ce e vorba, in instiintare nu se precizeaza , iar domnul inspector mi-a dat cateva detalii foarte vagi, printre care ca valoarea obiectului acelui act juridic este de 400 lei, refuzand audierea mea in orasul meu, cu toate ca i-am mentionat ca o am in grija pe bunica mea cardiaca si cu Altzheimer .
Intrebari:
1. Ideea e ca prejudiciul spus telefonic de domnul inspector este de 400 de lei. Ori art 309 din Noul Cod de Procedura Civila , alin 2 spune ca "Niciun act juridic nu poate fi dovedit cu martori, daca valoarea obiectului sau este de 250 lei." Corect? Nu sunt oare chemata abuziv ca martor, daca obiectul de care este vorba in cazul meu are valoarea de 400 de lei?
2. D-nul de la Iasi mi-a spus ca voi primi amenda, apoi mandat de aducere. Eu stiu ca pot contesta, pe baza celor mentionate mai sus, amenda. Nu? Si tot odata, sa imi expun si eu punctul.
3. Credeti ca voi rezolva ceva asa? Nu doresc sa merg la Iasi si sa fiu martor la nimic... Poate ma puteti sfatui cu ceva in plus, eventual...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:19, 27 Iulie 2017
În penal nu este ca în civil.
Înșelăciunea constituie infracțiune.

Probele din procesul penal pot fi diferite.
E posibil sa vina sa va ia poliția de acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara !astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere ... Florentinjenea Florentinjenea Buna seara !Astazi am primit o Înștiințare in care mi se cere sa ma prezint pentru a mi se înmâna actele de procedura.Am sunat la numărul de contact de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal inselaciune Costi1978 Costi1978 Buna ziua , sunt cercetat intr-un dosar de inselaciune si as dori sa intreb : Este normal ca anchetatorii sa imi ia declaratia fara avocat ? Tin sa spun ca nu ... (vezi toată discuția)
Dosar penal inselaciune mikke12i mikke12i Buna ziua , am vandut si vand produse pe okazii,ro fara a avea probleme pana in acest moment cu clientii nemultumiti , unul dintre ei mi a facut bucuria de a ... (vezi toată discuția)