avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curator persoana cu handicap
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator persoana cu handicap

Buna ziua.
Mama mea a incercat sa obtina un credit ipotecar, ea avand certificat de grad de handicap grav (probleme de vedere) so este pensionata pe caz de boala. ea are un rest de vedere si cu ajutorul unei lupe a reusit sa citeasca si sa semneze actele necesare dosarului de credit. am primit raspuns de la Juridic ca este nevoie de un curator. din ce am citit pe internet am gasit doar cazuri referitoare la instanta. aici e vorba de obtinerea unui credit. intrebarea mea este: cum se obtine acest curator? sau daca ea da dreptul de semnatura la notar altei persoane, mai este nevoie de curator? ea are domiciliul in suceava, dar doreste sa cumpere in bucuresti un imobil.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:51, 9 Septembrie 2017
Da, tocmai pentru ca este vorba despre obtinerea unui credit ipotecar, ceea ce inseamna un act juridic de dispozitie si dat fiind faptul ca mama nu se poate ingriji singura de interesele sale si dat fiind faptul ca banca vrea sa se puna la adapost de orice surpriza (cum este si firesc de altfel), vi se cere acest curator, in baza reglementarilor din Codul civil, curator care este numit de catre instanta de tutela de la domiciliul persoanei reprezentate, adica al mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Curatela speciala pentru minor dulcyca_eu dulcyca_eu in ce conditii se acorda un curator unui minor care primeste prin contract de vanzare cumparare un imobil? ma interseaza si in cat timp se acorda hotararea ... (vezi toată discuția)
Curator ContSters141806 ContSters141806 Poate curatorul sa imi vanda mie ca si copil casa mamei ? (vezi toată discuția)