avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

Sunt căsătorită cu un cetățean libanez, avem un copil de aproape 4 ani, născut și crescut un Romania, cu domiciliul la mine, apartament proprietate personală. În curând vom intenta divorțul și tatăl dorește ca fiica noastră să îl viziteze în Liban, împreună cu mine, dar și fără mine, pe lângă vizitele lui în România. Eu nu sunt de acord că fetița să meargă acolo, nu am încredere că el o va mai lăsa să revină în România. Întrebarea mea este daca el chiar are dreptul sa ceara așa ceva, și dacă da, cum pot eu să mă opun unei astfel de decizii, în cazul în care instanța română i-ar acorda lui acest drept? Mulțumesc
1.Da, tatăl are dreptul să ceară orice, are dreptul la relaţii personale cu copilul său şi copilul are dreptul la relaţia cu tata, e chiar indicat să petreacă cât mai mult timp împreună
2. Frica dvs. că tatăl nu va readuce fetiţa în Romania după vizita în Liban este îndreptăţită, dar NU reprezintă un argument pentru care instanţa să refuze dreptul tatălui să ia copilul în Liban, să-şi cunoască familia extinsă din partea tatălui.
Pe de altă parte, indiferent dacă dvs. însoţiţi copilul în Liban sau dacă copilul merge numai cu el, odată ajunşi acolo, el face ce vrea, nu puteţi împiedica să reţină copilul şi să vă gonească pe dvs. Este bine ştiut că ţările arabe funcţionează după alte legi decât ţările creştine, acolo supremaţia bărbatului este absolută şi...copilul nu are nevoie de 2 părinţi, pentru dezvoltare psihoemoţională echilibrată , pentru a deveni un adult integrat în societate :) mai ales dacă e fetiţă.
Tatăl e catolic, nu musulman. Știu că poate cere orice, întrebarea e dacă instanța română i-ar da ce cere. Aștept răspuns cât mai profesionist.
Doamnă, veţi primi acelaşi răspuns de la profesionişti. Dacă omul cere şi dvs. nu demonstraţi argumentat dezacordul dvs., tatăl va primi programul cerut de el.
Eu nu m-am referit la religia tatălui, ci la concepţiile şi modul de a trăi în ţările arabe :)
Perladacards a scris:

Întrebarea mea este daca el chiar are dreptul sa ceara așa ceva, și dacă da, cum pot eu să mă opun unei astfel de decizii, în cazul în care instanța română i-ar acorda lui acest drept?

Chiar credeți că vă puteți opune unei hotărâri judecătorești`?
Citiți articolul 379 din noul cod penal.
In condițiile stabilite de părți sau de către organul competent... Citiți corect o lege. Există totuși vreun avocat pe aici?

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor fara divort? tifa tifa Se poate solicita custodia minorului, fara sa se fi cerut si divortul? Parintii minorului sunt casatoriti si separati, iar tatal solicita doar custodia ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala - onorariu river river Buna seara, Divort cu minor 3 ani. Copil incredintat mamei, de fapt e crescuta de bunici la 100 km distanta de bucuresti, mama copilui lucrand la bucuresti, ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei unui copil minor seby18 seby18 buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta.am o fetita de 6 anisori din o casatorie precedenta pe care instanta a incredintat-o tatalui neprecizand daca eu am ... (vezi toată discuția)