Doamna, aici sunteti pe un forum, nu raspund numai avocati, daca vreti sa discutati cu unul , mergeti in cabinetul unuia.
" organul competent" e instanta si daca nu o convingeti ca temerea dvs ca nu va aduce copilul inapoi, e intemeiata, va fixa functie si de varsta copilului , program in care copilul sa il viziteze. Acuma, desigur ca se tine cont si de situatia ( din toate punctele de vedere) din tara respectiva..
intrebarea pe care ati pus-o e asta
Întrebarea mea este daca el chiar are dreptul sa ceara așa ceva, și dacă da, cum pot eu să mă opun unei astfel de decizii, în cazul în care instanța română i-ar acorda lui acest drept?
Dreptul il are, nu stiu cum ati putut intreba asta, doar e taica-su, de ce nu a ar avea dreptul ?
iar de opus, nu va puteti opune legal dvs, daca ajungeti la punctul ca instanta sa decida intr-un fel care nu va e pe plac, chiar si epuizand caile de atac.
Asa ca ori il convingeti ca vizitele sa aiba loc in Romania si va intelegeti pt un divort amiabil , ori, ajunsi in instanta incercati din toate puterile sa convingeti instanta ca nu e in interesul copilului dvs sa isi viziteze tatal in Liban- ca nu exista parghii eficiente sa va readuceti copilul in caz ca nu vrea sa il mai dea, ca sunt atentate, ca e risc mae de imbolnavire etc, etc.
Daca ajungeti in instanta, apelati la un avocat care sa va asiste.