avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizarea corecta a cheltuielilor pentru consum ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizarea corecta a cheltuielilor pentru consum energie electrica pe scara

Cum este corect sa se faca repartizarea cheltuielilor pentru consumul de energie electrica pe scara bloc, daca iluminatul se face cu ajutorul senzorilor: pe nr. de apartamente sau pe nr. de persoane din fiecare apartament?
Dar diferenta de consum apa care apare intre ceea ce inregistreaza apometrul scara si ceea ce se declara de fiecare proprietar de apartament: pe fiecare apartament in mod egal sau de fiecare persoana din apartamente?
Sunt apartamente cu 4 persoane ce declara 2m3 consum pe luna iar Asociatia de proprietari nu a luat nici o masura .
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Catalin Scobiola , utilizator 12:00, 27 Decembrie 2018
Vreau sa va dau o varianta in care pe o scara de bloc sunt 5 surse de iluminat tip neon, fara senzori de miscare si fara posibilitatea de a se opri lumina, deci 5 neoane care consuma curent 24 de ore din 24.. Cum in acest caz factorul uman este scos din calcul, deoarece daca pe scara locuiesc zero, una sau douazeci de persoane, consumul de curent este identic in fiecare zi va rog sa-mi raspundeti la intrebarea de ce puneti acest consum, pe numar de persoane si nu pe cota indiviza? Repartizarea pe numar de persoane este anormala deoarece art.34 din legea 230/2007, lege modificata in 2018 spune ca pe numar de persoane se repartizeaza acel consum care depinde de numarulde persoane: "Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu și nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporțional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în clădire". Din lege reiese foarte clar ca doar acele consumuri care depind de numarul de persoane... In cazul prezentat de mine un neon ilumineaza un etaj exact in acelasi mod in care un calorifer incalzeste un etaj, numai ca diferenta dintre cele doua exemple este ca energia termica se repartizeaza pe cota parte indiviza. Am pus aceasta intrebare pentru a rezolva un caz concret si pentru ca administatorii de blocuri in loc sa vada cum se formeaza o cheltuiala si sa o imparta, ei impart aceste cheltuieli conform unor tabele primite de la primarii. Nu de multe ori intre aceste tabele exista diferente majore de la o primarie la alta. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Catalin Scobiola, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile proprietarilor de apartamente angelapopa angelapopa Buna ! Am in Romania ca proprietate o garsoniera (apartament cu 1 camera )dar sunt casatorita si locuiesc in Germania de 4 ani.Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu femeie de servici ContSters122354 ContSters122354 as dori o lamurire va rog, suntem o asociatie formata din vreo 4 blocuri, in total in jur de 7-8 scari. ceea ce ma intereseaza este cum se face calculul ... (vezi toată discuția)